SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnaf Ekonomik Paketten Memnun'

0
Güncellendi - 2020-03-20 02:13:31
'Esnaf Ekonomik Paketten Memnun'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da esnaf temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini memnuniyetle karşıladı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paketin ülke için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Evren, 24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya'daki esnafın kooperatiften kullandığı kredilerin bir yıl faizsiz ertelendiğini hatırlatarak, "Deprem nedeniyle esnafımıza 50 bin lira faizsiz kredi veriyoruz. Esnaf ve sanatkarımıza şu ana kadar 31 milyon 225 bin liraya yakın kredi temin ettik." diye konuştu.

Açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi kapsamında tüm esnafın kredi borcunun 3 ay ertelendiğini dile getiren Evren, şöyle devam etti:

"Hükümetimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Bunların esnafımıza yansıyacağına inanıyorum. Arkadaşlarımızın da devletine ve vatanına bağlı olarak 'her yerde bizlerde varız' demesi gerekir. Bu yeni tip koronavirüsü de (Kovid-19) ülke olarak kısa sürede atlatacağız."

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç ise depremden sonra kentteki esnafa verilen 50 bin lira faizsiz kredi imkanından faydalandığını aktardı.

Ayrıca deprem nedeniyle yine esnafın ESKKK'ye olan borçlarınında da ertelendiğine işaret eden Karakoç, "Tabii yeni tip koronavirüs var, esnafın hassasiyeti, insanların sorunları var. Bunları devlet ve millet birlikte olup, çözmek gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD'IN AÇIKLAMASI..

Bu arada, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz da, ekonomik paketi değendiren şu açıklamayı yaptı:

"T.C. Merkez Bankası’nın koronavirüs krizinin ekonomik etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla aldığı faiz indirimi kararı ve açıkladığı diğer tedbirleri Malatyalı iş adamları olarak yakından takip etmiştik. Para politikasına yönelik alınan kararlar, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilave önlem ve tedbirlerle, mali bir paketle desteklenmiş oldu. Yerelde iş dünyasının temsilcileri olarak bizler de, geçtiğimiz hafta ekonomi yönetimine sunmuş olduğumuz önerilerimizin karşılığını almış olduk. Bu bağlamda, her zaman olduğu gibi bugün de elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Zira virüs salgınının küresel etkileri, ekonominin bütün aktörlerinin topyekûn bir mücadele içerisinde bulunmasını zorunlu kılmaktadır.

En büyük üreticimizden en küçük tüketicimize varana değin, bütün ekonomik aktörlerin desteğiyle, bu zorlu süreci lehimize çevirmeye başaracağımıza olan inancımız tamdır. Hem para politikasına hem de maliye politikasına yönelik alınan bu kararlar, reel sektör temsilcilerinin yükünü hafifletecektir.

Başta kritik sektörlerimize yönelik muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primi ertelemesi olmak üzere; kredi ve faizlerinin geri ödemelerinin kolaylaştırılması, asgari ücret desteğinin devam etmesi ve KGF’nin limitinin iki katına çıkarılarak KOBİ’lerimizin hizmetine sunulması gibi birçok sektör ve alana yönelik vergi düzenlemesinin yanı sıra üretim, büyüme ve istihdamın korunmasını kapsayan bu tedbir ve teşvikler sayesinde, ekonomik aktivitede gözlenebilecek ilave bir yavaşlamanın önüne geçilecek ve Türkiye ekonomisi pozitif büyüme patikasında yoluna devam edecektir.

Devletimiz tarafından açıklanan tedbirler ve bunların uygulanmasına yönelik çıkarılan genelgeler doğrultusunda, bu süreci en az hasar ve zararla atlatabilmek için toplumun her bir ferdine, büyük görevler düşmektedir. Ülkemiz, dünyadaki salgın durumunda oldukça başarılı bir kriz yönetimi sergilemektedir. Vatandaşlar olarak, sadece yetkili açıklamaları esas almamız, sosyal medyada yapılan asılsız ve gerçek dışı paylaşımlardan kaçınmamız ve paniğe neden olacak söylemlerden uzak durmamız gerekmektedir.

Ayrıca bu süreçte atılması gereken en önemli adımlardan birisi de hükümet ve iş dünyasının ortak hareket etmesi gerektiğidir. Bu hususta MÜSİAD Malatya Şubesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek için tüm üyelerimizle beraber ortak bilinç çerçevesinde hareket etmeye çalışacağız. Bu kararların milletimiz ve iş dünyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Esnaf (4 yıl önce)
    Cekler yaziliyor ceza davalari aciliyor esnaf hapise düşüyor bunu anlatan yok hic ekonomik kriz yuzunden esnaf hapise dusermi yazik esnafima zengine kredi fakire hapislik cok guzel hersey zengin icin
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf çiftçi (4 yıl önce)
    Sayın başkan zorda olan esnafa yardımcı olacaksınız. Siz zengine faydası olan oda başkanısınız zengini daha zengin edip senedi protesto olmuş çeki yazılmış icrası olan esnafa destek olun ki tekrar ayağa kalksın toparlasın n
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (4 yıl önce)
    Allah razı olsun devletimizden ve baskanimizdan 50 bin TL sıfır faizli kredi var var ben müracaat ettim aldım kira ve borçlarımi kapattim.Yani bu zamanda baba oğula vermez yani alamayan arkadaşlar taraflı bir durum değil sicilli bozuksa faizlide alınmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Arif isimli kullanıcı yorumuna
    Kira ve borçların var ama sicilinde bozuk değil.Kardeşim kimin borozanligini yapıyorsun bilmiyorum ama gülünç duruma düşürmüşsün kendini ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇOK MEMNUN!!!! (4 yıl önce)
    Böyüklerimiz çoğ doğru söyler. Her esnafa kredi vereceklerdi. Vermediler. Neymiş oda kaydı sonradan yapılmış. Böyüklerimize sormuş olayım. Benden vergi alırken neden oda kaydı sormadınız? Bi cevap sayın çoh BÖYÜKLERİMİZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Boşver (4 yıl önce)
    Yazacaktım vazgeçtim değişim dönüşüm olmayan bir kent .
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra i (4 yıl önce)
    Her fırsatta yağcılık yapmayı nasıl beceriyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (4 yıl önce)
    Ağam esnafla eğleniyi
    0
    0
    Yanıtla
  • 4444 (4 yıl önce)
    Yandaşlar tabii ki memnun görünür. Yandaşlıkla bir yerlere gelmiş insanlar fikir beyan ederken yine kendi menfaatlerini düşünüyorlar. Bu açıklanan paketin kimseye faydası olmadığını en iyi onlar biliyor. Memleket her köşeden zapt edilmiş ne yazık ki, bu basiretsiz adamlardan dolayı olan yine vatandaşa oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal yagiz (4 yıl önce)
    Allahtan korkun bari kuldan utanmıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)
    O koltukta oturupta yağ çekmeyi bırakın. Küçük esnaf bu paketin neresinde. Bazı esnafların işyeri kapandı orada çalışanların bu paketten nasıl bir faydası oldu. Depremde SSK primi ötelendi dendi, yalan. Devletten alacağı olan SSK primi kesilerek ödendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Kim memnun anlamış değilim.Zengine para, garibana kolonya.Laf kalabalığı evden çıkmayın diyenler ucak bileti kdv.sini indirdik diyorlar.Milletin aklı ile dalga geçmeyi bırakın.Esnaf siftah yapamıyor, kiralar ödemeler faturalar halimiz ne 'olacak Allah bilir.Yağcı stk lar herşeye burnunuzu sokmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    ha bu arada depremden dolayı verilmesi soz konusu olan krediden dolayıda halkbankası vermemek için 40 takla atıyor neymiş su tarihte oda kaydı olacakmış vs vs hep hikaye verin zengine daha zengin olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    paketin nesinden memnunuz anlamadım esnafla ilgili ne var ki sadece halkbankasından kredi çekenlerre 3 ay erteleme yapıldı başka banklardan çekenler ne olacak veya esnafa nasıl bir destek verildi yağcılık yapmanın anlamı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (4 yıl önce)
    kim mutlu arkadaş 3-5 yalaka esnafın yorumuyla mı mutluluk oluyor esnaf kan ağlıyor paket boş paket zenginler için paket yalamayı bırakın beyninizi kullanın
    0
    0
    Yanıtla
  • cegiz (4 yıl önce)
    ne memnuniyeti esnaf için ne varki BUNLAR YALAKALIKTA MELİH GÖKÇEĞİDE GEÇTİLER
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (4 yıl önce)
    Esnafımız Menmmun Mutlu ise vatanadşımızda mutlu huzurlu Allah aşkına Nenden mutlu anlamış değilim Savaşla Uyuyorduk şavaşla kalkıyorduk günlük cenazeler geliyordu depremle uyandık depremle kalkıyoruz. Virüzle yatıp virüsle kalkıyoruz siftasız dükkan kapatıyor çoğuda kapalı bu nasıl menmuniyet.
    0
    0
    Yanıtla