SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Geçinemez Durumda"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:53:39
A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Mehmet Demirkaya, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti. 

MHP İl Başkanı Mehmet Demirkaya, “Gerçekten esnaflar geçinemez bir duruma düşmüşler. Geçinemez bir duruma düşmelerinin bir çok nedeni vardır. Kayısı Malatya’nın yüzde 45 gelirini oluşturuyor. Kayısının dondan dolayı zarar görmesi ve devlet tarafından desteklenmemesi, köylünün ve çiftçinin aç ve perişan olması, alışveriş yapamaması nedeniyle esnafımızı zor duruma düşürmüştür. Parkmetre uygulaması da esnafımızı zor duruma bırakmıştır. Parkmetre uygulaması esnafın müşteri kaybetmesine neden olmuştur. Yine elektrik ve su fiyatları da esnaf için çok yüksektir. Esnafımız vergi yükü altında da inlemektedir. Bunların hepsi ortak sıkıntımızdır, vatandaşımızın sıkıntısıdır, partimizin sıkıntısıdır. Allah nasip kısmet eder, iktidara geldiğimiz zaman bunları çözme yoluna gideceğiz” dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Yıllardır üzerinde durduğumuz AVM yasası var, Meclis’e taşıyıp, komisyondan ve genel kuruldan geçirip yasalaştırmak. Fazla istediğimiz bir şey yoktur. AVM’lerin şehir dışına çıkartılması, küçük şubelerin kırsal kesime kadar dağılmamasını talep ediyoruz. Artık marketlerin yanında şubeler bakkalların yerine geçmiş ve bakkal görevi yapmaktadır. Bu durum hem esnafımız açısında ve hemde sosyal barış adına çok tehlikelidir. Marketlerin büyük bir bölümü yurtdışına bağlı olarak faaliyet yürütüyor. AVM’ler en az 15 kilometre şehir dışına çıkartılmalı. Biz yıllardır üzerinde duruyoruz bu konunun. Yasa tasarısı Meclis’e geldi, ne yazık ki komisyonda Sayın Bakanımızın açıklaması bizi halay kırıklığına uğrattı. AVM’lerin en azında Pazar günleri belli bir saatte kapanması gerekiyor. Biz sadece AVM’lerin değil, market şubelerinin belli bir standarda getirilmesi de gerekiyor. Girişi olmayan, çıkışı olmayan, otoparkı bulunmayın, yangın tahliye merdiveni konulmayan, deposu planlanmayan marketlere kesinlikle izin verilmemeli. Marketlerin kaldırımları işgal etmesine kesinlikle izin verilmemeli. Marketlerin kaldırım işgaline sessiz kalan kurumlar, aynı şeyi esnaf yapınca her türlü cezayı veriyorlar” dedi.

Esnaf ve sanatkardan kesilen yüzde 15 sosyal destek priminin kaldırılmasını istediklerini belirten Keskin, “Sosyal destek priminin kaldırılmasını bütün siyasi partilerden istiyoruz. Sosyal destek piminin kaldırılmasının yanında bir de esnaf ve sanatkar kesimine bir kereye mahsus olmak üzere 1 yıl ödemesiz, faizsiz 3 yıl vadeli 50 bin TL tutarında bir kredi desteği sağlanmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız