SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf İçin Ne Yaptın?"

0
Güncellendi - 2016-01-21 17:30:50
A- A+ PAYLAŞ

MESKKK Başkan adayı Ramazan Toptaş, Ali Evren’in açıklamalarına ilişkin “Ey mevcut başkan, bugüne kadar esnafın sorunlarına neden el atmadın. Yıllardır o koltukları işgal etmekten başka ne işe yaradın? Esnafımız için bugüne kadar ne yaptın” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (MESKKK) Başkan adayı Ramazan Toptaş, seçildiği takdirde kooperatifin önümüzdeki dönemde kullandırdığı krediler açısından büyük başarı sağlayacağını söyledi. Toptaş, “El birliği ile Malatya esnafını hak ettiği yere getirmemiz lazım. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere de destek olacağız. Bize kredi talebinde bulunan her esnafa elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Diğer sektörlerde devlet tarafından sağlanan imkan ve desteklemelerin esnaf ve sanatkarlara da sağlanmasını isteyeceğiz. Bizler bu görevi bilinçli, inançlı ve kararlı bir şekilde yerine getireceğiz. Esnafımız için çalışarak sorunlarınıza çözüm, taleplerinize cevap vermek için çabalayacağız ”şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi gibi kamu kurumlarıyla işbirliği yapacağını vurgulayan Toptaş, “İnönü Üniversitesi ile sağlayacağımız işbirliği, esnafımızın nitelikli ve kalifiye istihdam bulmasına yardımcı olacak mesleki alanda gelişmelerini hızlandıracak. Bununla birlikte oluşturacağımız Esnaf-Üniversite İşbirliği Platformu aracılığıyla düzenli konferanslar ve seminerler düzenlenerek esnafımıza teorik bilgiler de verilecek. Teknolojiyi de etkin bir şekilde kullanacağız. Teknoloji esnafımıza kolaylık sağlayacak kazanç sağlayacak. Kooperatif bünyesinde uzman bir ekip ve Esnaf Havuz Sistemi (EHS) oluşturularak, esnaflarımızın ve odalarımızın AB hibeleri, KOSGEB hibe ve kredileri, MARKA hibeleri konusunda sürekli haberdar olmaları sağlanacak" dedi.

"PROTOKOLDE OTURMAKLA BU İŞLER OLMAZ"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mevcut başkanı Ali Evren’in İddialarına da cevap veren Toptaş, Ahilik kültüründen bihaber olanlar 30 Ocak’ta yapılacak esnafının seçimini şimdiden farklı noktalara çekme peşinde olduğunu kaydetti. Toptaş, “2 yıl önce bir daha başkan adayı olmayacağını deklare edenler şimdi çıkmış yeniden adayım diyor. Allah aşkına 10 küsur yıldır sen bu memleketin esnafının yararına ne yaptın çık onları açıkla önce. Protokolde oturmakla bu işler olmaz. Bilsinler ki 30 Ocak, esnafın iradesinin sandığa yansıyacağı ve esnaf kardeşlerimizin kazanacağı bir seçim olacaktır. Şunu tüm esnaf kardeşlerimin bilmesini istiyorum. 30 Ocak, bugün hala sandık dışı yöntemler arayanların heveslerini kursaklarında bırakacak, bugün hala demokrasi dışı yöntemlerden medet umanları daimi bir yenilgiye uğratacak. 30 Ocak, bugün hala esnafın iradesinden, başka yollar arayanların umutlarını bir daha canlanmamak üzere kıracak, yıllardır koltukları işgal edenler 30 Ocak’la birlikte tüm umutlarını yitirecek” diye konuştu.

Ali Evren kusura bakma, maalesef bugüne kadar hiçbir zaman esnafın yanında durmadın" ifadesini kaydeden Toptaş, “Esnafın kredi sıkıntılarını dile getiren biziz. Esnafın sorunlarının çözümü için bedenini ortaya koyan biziz. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile görüşen biz ve ekibimiz. Fakat çıkmış biz veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok diyen kendisi. Ey Allah’tan korkun ya. Biz çıkıp sorunları anlatana kadar niye bir gün konuşmadınız?. Dilinizi mi yuttunuz?. Biz çıktık bakın Malatya esnafının durumu perişan diyoruz. Adam çıkmış halen laf cambazlığı yapıyor. Bırakın bu işleri biz esnafımıza sahip çıkmadık, yan gelip yattık. Sizler bizlere rakip olunca aklımız başına geldi, esnafımızı hatırladık deyin de kurtulun" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ahmet (8 yıl önce)
    sen kendin berberlere ne yaptın ki oda yapsın bir berberi gezipte derdinimi dinledin birden havalandın kendini ne zanediyorsun esnafın pirimler ne kadar biliyonmu sen bir kere kendi kuaförlerine bak iki liraya sakal traşı yapıyorlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • nail (8 yıl önce)
    sonuna kadar arkandayız RAMAZAN başkan, doğru bildiğinden ayrılma.
    0
    0
    Yanıtla
  • KENAN (8 yıl önce)
    DOĞRUYA DOĞRU TAKTİR EDİYORUM SİZİ RAMAZAN BAŞKAN,,,,,,,,,,,
    0
    0
    Yanıtla