SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaf İstişare Toplantısı Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından Esnaf İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıya AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve yaklaşık bin 500 esnaf katıldı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Esnaf ve sanatkar camiası her ne kadar sorunları büyükse de kendiside büyük bir camiadır. Belediye Başkanımızın taşıma esnafımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde esnaf tarafından karşılanması esnaf camiamızı mutlu etmiştir. Miting saatinin gecikmesi nedeniyle sayın başbakanımız karşılama esnasında duramamıştır. Biz bunun için sitem etmiştik. Bazen nefsimize ağır gelin hakkımıza hayırlı oldu. Mitingden
sonra sayın Başbakanımızla görüşerek, sorun ve talep dosyamızı sonduk, hem de sayın başbakanımızın esnaf ve sanatkara olan sevgilerini ve selamlarını aldık. Sayın Başbakanımızın Malatyalı esnaf ve sanatkar camiasına ilettiği selamı hepinize iletiyorum. Başbakanımız, geçtiğimiz hafta Cuma günü TESK'de yapılan toplantıya katıldı. Buradaki toplantıya bütün bakanlar geldi. Sayın başbakanımız TESK'deki yemekte bütün Malatyalı esnafa teşekkür etti. Belediye ile olan sorunlarımızın çözümünde sayın Belediye Başkanımızın çözeceğine inanıyorum. Biz esnaf ve sanatkar camiasında dostluğu bulduk. Biz esnaf camiası olarak, dostluğu ve kardeşliği ortaya koyduk. Bu ülkenin temel taşıyız. Bizim kenarda durmamıza siyasiler bakmasın. Bütün siyasilere sesleniyorum, bizim gücümüzü hafife almayın. Biz çığ, gibi dağ gibi büyürüz. Biz her zaman idarecilerimize saygılı davranırız. Çünkü kültürümüz budur. Ahilik kültüründen gelen gelenekten dolayı tüm zorlukların karşısında dimdik dururuz" dedi.

Keskin, Malatya'nın cadde ve sokaklarında yapılan çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ederek, çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Keskin, bu dönemde ticari esnafın bir kereye mahsus olmak üzere araçların değiştirilmesi için ÖTV ve KDV'nin kaldırılması için çalışma yapacaklarını ve bu çalışma içinde Milletvekillerimizden destek beklediklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Önce şehrin alt yapısının modernleşmesi ile Malatya daha ileriye taşınacaktır. Bir şehir gelişmeden, diğer gelişmeleri beklemek yanlış olur. Biz Malatya'mızı bölgenin en önemli illerinden birisi haline getireceğiz. Bunun için çalışıyoruz. Zaman zaman yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı ulaşımda bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Ama bunun güzel sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Şehrin alt yapı sorunlarının çözülmesi ile yeşil dokunun genişletilmesi ile, sosyal donatılarının artırılması ile Malatya daha güzel olacak. Yapılan caddelerimiz Malatya'ya yakışan caddeler oldular. Batı çıkışı, çalışmalarına yakında başlayacağız. Bu çalışma birçok ilin önüne geçecek bir çalışma olacak. Malatya'nın görünen yüzü olacak. İstasyon Kavşağı'ndan Battalgazi Kavşağı'na kadar yine Doğu çıkışında da düzenleme yapacağız. Akpınar Meydanı'nı düzelteceğiz. Orasını trafikten arındıracağız. Bakırcılar Çarşısı yeniden düzenlenecek. Paşaköşkü caddesine yakında başlayacağız.
Öncelikle alt yapı sorunlarını çözüyoruz. 20-25 yıllık abone bağlantılarını yeniliyoruz. Yaptığımız çalışmaların üçte ikisini alt yapı çalışmalarına ayırıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa da rahatsızlık veriyoruz. Çalışmalarımızda 3-4 çalışma birden yapılıyor. Kalıcı bir iş yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en kaliteli asfaltını döküyoruz. Çalışmalarımızda TEDAŞ, Doğalgaz, Telekom'da alt yapılarını yeniden düzenliyor. Semt konakları projesi çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Bütün hemşerilerimizden duyarlılık bekliyoruz. Esnaf ve sanatkar camiasından gelen bütün talepleri dikkate alıyoruz. Bir esnafın nasıl ayakta durduğunu biliyoruz. Şehrimizde bir düzen ve tertip olması gerekiyorsa, bunu sizlerden de gelen talepleri dikkate alıyoruz. Bizde esnafın içindeyiz. Nasıl kazandığını biliyoruz. Bu nedenle sizlerin taleplerini her zaman dikkate alıyoruz.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Esnafın çorbası içilir. Çünkü esnaf anlının terini silerek o çorbayı hazırlar. Rahmetli, babam esnaf, kocam esnaf ve bende esnafım. Ben siyasete başladığım günden beri esnaf ve sanatkar camiası ile hep birlikte oldum ve çok güzel çalışmalar yaptık. Bugünkü ve önceki Cumhurbaşkanına ve Başbakanına bakmak lazım. Çankaya'da oturan Abdullah Gül, bir esnafın çocuğu. Başbakanlıkta yine bir esnafın oğlu oturuyor. Sizin gibi yürüyen, sizin gibi koşan bir esnaf
oturuyor. Başbakanımız bu yol yürüyüşünde esnaf kardeşlerim hep destek oldu. Şimdi istikrar ve güven için yol alıyoruz. KOBİ'lere geri ödemesiz destekler sağladık. İhracatçı KOBİ'lere destek verdik. Esnaf ve sanatkarlarımıza uygulanan faiz oranlarını yüzde 5'lere çektik. Bağ-kur pirim borçlarında yüzde 45'lere varan indirim sağlandı. Esnaf ve sanatkara can suyu kredileri verildi. Esnaf ve sanatkarın kullandığı krediler 24 kat arttı. Esnaf ve sanatkarın kredi borçlarını yeniden yapılandırdık" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra esnaf ve sanatkarların talep ve sorunları görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız