SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaf Kepenk Kapattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnönü Caddesi esnafı kepenk kapatma eylemi yaptı.

Tek tek bütün mağaza ve dükkanları gezen esnaflar, kepenklerini kapattılar. Kepenklerini kapatmayan esnafları alkışlarla protesto eden esnaflar, daha sonra Şık Şık Camisi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ömer Ekici'nin de destek verdiği eylemde İnönü Caddesi Esnaflar Birliği adına bir konuşma yapan Hanifi Nacar, "Yaklaşık bir yıldır İnönü Caddesi'nde park yasağı uygulanmaktadır. Bu yasak nedeniyle zaten zor durumda olan biz Malatya esnafları çok olumsuz etkilenmektedir. Bizler olduğu gibi vatandaş da bu durumda son derece şikayetçidir. Bu sorunumuzu Malatya Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kişilere anlatmamıza rağmen nedense en küçük bir olumlu
yaklaşım göremedik. Bu durum gerçek Malatyalılar olarak bizleri son derece üzmüş ve incitmiştir. Belediye ise, bu kararı uygularken meydana gelen park sorununa çözüm üretmeyerek, hem biz esnafları hem de vatandaşı mağdur etmiştir. Kamu yararına olmadığına inandığımız bu uygulamanın acilen durdurulmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde haklılığına inandığımız talebimiz yerine getirilinceye kadar yasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Öte yandan şunları kamuoyuna soruyoruz; "Park yasağı neden AVM açılmadan bir ay önce başladı? Park yasağı kimlere rant sağlıyor? Belediye Meclisi parkmetre kararı almasına rağmen neden uygulanmıyor? Belediye AVM ile ilgili mahkeme kararlarını neden uygulamıyor? Kaldırım çalışmaları neden bayram öncesine den getirildi ve uzun süreli çalışma oluyor? Caddede görev yapan emniyet mensubu memurlar caddeye park eden kişileri neden AVM'ye yönlendiriyor? İlgili mercilerin bu sorularımızın cevabını vererek, bizleri ve kamuoyunu aydınlatmasını istiyoruz. Amacımız yaşanılabilir Malatya ve adil bir çözümdür" görüşünü savundu.

Dörtyol Esnafına eylemlerinde destek veren MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici ise "İnönü Caddesi esnafımızın haklı taleplerini gönülden destekliyoruz. Burada biz geçmişten bugüne Malatyalı hemşerilerimizin yanında olma gayreti içerisinde olduk. Burada hiçbir siyasi hiçbir hesap gütmeden yanlarında olduk. Dün olduğu gibi bugünde İnönü Caddesi esnafımız çifte standart uygulandığı ve büyük esnaf karşısında mağdur duruma düşürüldüğü gerekçesiyle ezilmişlik yaşadıklarını söylüyorlar. Haklılar. Burada park yasağı nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Bizde MHP olarak dün olduğu gibi AVM'lerin şehir merkezlerinde olmasının yanlış bir karar olduğu düşüncesiyle bu yanlış kararın yansıması olarak, esnafımızın mağduriyeti de dikkate alındığında Malatya'nın insanını aldatarak, özellikle çifte standart uygulamasının yanlışlıklarını bir kez daha vatandaşımızda görüyorum" iddiasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız