SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaf Kredisine Fren!

A- A+ PAYLAŞ
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile esnaflara Halk Bankası’ndan kullandırılan kredilerin yılbaşına kadar durdurulduğu öğrenildi. Resmi evraklarını tamamlayıp kredisini almak üzere Salı sabah itibariyle bankaya giden bazı esnaflar, kredilerin durdurulduğunu öğrenince şok yaşadı.
 
‘YILBAŞINA KADAR BÖYLE’
Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurulan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram ise kooperatiflere gelen plasmanların geçici bir süreliğine durdurulması nedeniyle kredi kullandırılamadığını belirterek konunun yılbaşından sonra netleşeceğini söyledi.
 
Bayram, bu süre zarfında ancak esnafın daha önce kullandığı kredinin geri ödemesinden birikecek paradan kredi kullandırılabileceğini bildirdi.
 
Bayram, kooperatiflerine bağlı 500 bin TL’ye varan miktarda kredi kullanması onaylı esnafın bulunduğunu belirterek, kredilerin durdurulması nedeniyle şu an için bir işlem yapılamadığını kaydetti.
 
ESNAF DERTLİ
Bu arada, ticari faaliyetlerini kredi kullanımına göre hazırlamış esnaflar ise karardan dolayı adeta şok yaşıyor. Kredisi onaylanan ve kullanmak üzere dün bankaya başvuran bazı esnaflar alınan kararı duyunca şok yaşarken, bunun nedenine ilişkin net bir bilgi verilmemesine ise tepki gösterdi. Esnaflar, ‘İşlerimizi ona göre ayarladık. Önceden kullandığımız ve vadesi gelmeyen kredilerimizi, yeni kredi alacağız diye peşin ödedik. Sipariş verdik. Ama bir öğreniyoruz ki kredi kullandırılmıyor. Krediye güvenip işlerimizi toparlarken, kredilerin durdurulması küçük esnafı zor durumda bırakacak. Umarız bu durum geçicidir’ diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız