SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnaf Mağdur Edildi'

A- A+ PAYLAŞ

HAS Parti İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, beraberinde HAS Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Malatya eski milletvekili Fikret Karabekmez ve diğer milletvekili adayları toplu halde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

HAS Parti İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, esnaf ve sanatkarların ülkenin geniş bir kitlesini kapsadığını belirterek,. "Son yılda en fazla mağdur edilen kesimi esnaf ve sanatkarlar oluşturuyor. Geçmişte üst gelir seviyesine doğru yükselmeye başlayan esnaf ve sanatkar kesimi son dönemde en az alt gelir grubuna düşürüldü. Faiz ve rant işleyişi esnafımızı zor duruma düşürdü" dedi.

HAS Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Malatya eski milletvekili Fikret Karabekmez ise, son anayasa değişikliğine kayatsız-şartsız destek verdiklerini, bunu da Türkiye'deki demokrasi seviyesinin daha da yukarılara çıkması için yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'nin 2002 yılından beri sermayenin baskısı altına girdiğini ileri sürdü.

Karabekmez, genel başkanları Numan Kurtulmuş'un ifadesi ile iktidarın doğrusuna doğru, yanlışına ise yanlış dediklerini belirterek, kredi kartı borçlarını çok aşırı yükseldiğini ve eskiden devlettin kanını emen bankaların şimdi vatandaşın kanını emdiğini iddia etti. Karabekmez, "Mevcut durum böyle giderse, 2023'te esnaf kalmaz" dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin'de, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un çizgisini beğendiklerini ifade ederek, "Sermaye Türkiye'yi abluka altına aldı. Büyük balık küçük balığı yutuyor. Masa üzerinde oturupta piyasayı bilmeyenler hep küçük esnafın düşük vergi verdiğini söylüyor. Oysa, esnaf kesimi belediyelere verdiği harçlarla birlikte neredeyse yüzde 100'e yakın dolaylı vergi vermekte. Esnafımız büyük sermaye gibi, 100'e sattığını faturalandırırken vergiden kaçmak için 10 gibi göstermiyor. Esnafa baklam lazım. Esnafa bakana Allah'ta bakar. Çünkü Türkiye'deki sosyal barışın anahtarı esnaftır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız