SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Perişan Edildi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:37
A- A+ PAYLAŞ

MHP 1. sıra milletvekili adayı Arif Yıldız, Sıtmapınarı ile ilçe ve köy garajındaki esnafları ve vatandaşları ziyaret etti.

Yıldız'ın ziyaretlerine ilişkin basın bülteni şöyle:

"MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Sıtmapınarı ve Köy Garajı esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. Hem esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen MHP’li Yıldız, milliyetçi Hareket iktidarında yaşanan sıkıntıları nasıl bertaraf edeceklerini anlattı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Sıtmapınarı, Köy Garajı esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaş ziyaretinde MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ile MHP Malatya İl yönetim kurulu üyeleri katıldı. MHP’li Yıldız ile beraberindekiler, Öğretmenevi’nin seçim bürosundan Sıtmapınarı’na, oradan da Köy Garajı esnaf ve vatandaşlarını tek tek ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların büyük ilgi ve alakasıyla karşılanan MHP’li Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında hem Malatya’ya hem esnaf hem de vatandaşlara nasıl hizmet edeceği konularında bilgilendirdi. Milliyetçi Hareket iktidarında hem esnafların hem de vatandaşların rahat bir nefes alacağını belirten MHP’li Yıldız, “14 yıllık AKP iktidarında hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız perişan edildi. Esnaflarımız evlerine ekmek götüremez hale getirildi. 14 yıllık AKP iktidarında 370 bin küçük esnafımız kepenk kapattı. Şehir merkezine açılan büyük alışveriş merkezleri, esnaflarımızı perişan etti. MHP iktidarında şehir merkezlerine alışveriş merkezlerini açılmasını engelleyeceğiz. Böylelikle küçük esnafımız evlerine ekmek götürebilecekler” şeklinde konuştu. 

“HER AİLEDEN BİR KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında Malatya’nın hak ettiği hizmetleri alacağını belirten Yıldız, başta kayısı olmak üzere, tüm çiftçilere, emeklilere, gençlerin yararlanacağı hizmetler üreteceklerini söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: “Gençlerimiz işsizlikten hiçbir şey yapamıyorlar. Milliyetçi Hareket iktidarında her yıl 700 bin işsiz gence iş imkanı sağlayacağız. Bunu yaparken de adil bir şekilde her aileden bir kişiye iş imkanı sağlayacağız. Eğer iş imkanı sağlayamazsak, iş imkanı buluna kadar ailenin geçimini sağlayabilmesi için ‘hilal kart’ vereceğiz.  Hilal kart ile aynı zamanda sosyal devletin gerekliliği olan yardımları nakdi olarak vereceğiz. Bu rakam açlık sınırının altında olmayacak. En az 1300 lira olacak ki, aile ihtiyaçlarını giderebilsin. Ayrıca hilal kart, sadece küçük esnaflarda geçerli olacak. AVM gibi yerlerde geçerli olmayacak ki, küçük esnafımızda rahat bir nefes alsın.” 

İKTİDAR, ESNAFLARIN YAŞADIĞI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİYOR

Sıtmapınarı ve Köy Garajı esnaf ve vatandaşları da son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bazı günler evlerine ekmek bile götüremediklerini söylediler. Yanlış politikalar nedeniyle küçük esnafın bitirilmeye çalışıldığını belirten esnaflar, her geçen gün durumlarının kötüye gittiğini belirttiler. Geçen yıl kayısının olmaması nedeniyle Malatya’daki tüm esnafların büyük sıkıntılar yaşamasına neden olduğunu, ama iktidarın hem esnafların hem de vatandaşların yaşadığı sıkıntıları görmezden geldiğini, bu gidişe artık bir dur deme zamanı geldiğini kaydettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız