SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Sorunları Başbakana İletildi"

0
Güncellendi - 2016-10-04 05:01:59
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerinin Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a aktarıldığını belirterek, “Hükümetimiz esnafın sorun ve taleplerine dün olduğu gibi bugünde çözüm odaklı yaklaşıyor. Sayın Başbakanımıza ve hükümetimizin değerli bakanlarına esnaf camiasına olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Keskin,  Ankara’da TESK Genel merkezi’nde 81 ilden gelen birlik başkanı ve 13  federasyon başkanlarının bulunduğu toplantıya Maliye Bakanı Nacı Ağbal’ın katıldığını belirterek, “Sayın Maliye Bakanımıza, esnaf ve sanatkarımızın Maliye Bakanlığı ile ilgili sorun ve taleplerini aktardık.  Sayın Bakanımız geleceğe dönük esnafın ekonomik durumunun iyileştirilmesi noktasında istişare yaptılar ve esnaf ve işletmelerin vergi uygulamalarında sistemi basitleştirmek, uygulamayı kolaylaştırmak noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtiler.  İlgisinden ve çözüm odaklı yaklaşımından dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Keskin,  ayrıca Başbakanlıkta esnaf heyetinin katıldığı toplantının düzenlenmesinde Gümrük ve  Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin büyük destek ve emeği bulunduğunu belirterek, "Sayın bakanımıza esnaf ve sanatkara olan ilgisinden dolayıda teşekkür ediyoruz" dedi.

ESNAF HEYETİ ÇANKAYA’DA…

Keskin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında 81 il birlik başkanı ve 13 federasyon başkanından oluşan heyet ile Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ettiklerini de bildirerek, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak sayın başbakanımızın sıcak ilgisi ile karşılaştık. Esnaf ve sanatkar camiası olarak hükümetimize olan talep ve önerilerimizi bir kez daha sayın başbakanımıza iletme fırsatı bulduk. Sayın Başbakanımıza K1 Belgesinde ücretin düşürülmesi ve 3. Kişiye devir hakkı verilmesi hususunu arz ettik ve Sayın Başbakanımız bu konuda Malatya’da vermiş oldukları sözün arkasında olduklarını ifade ettiler. Yıllardır çözüm beklediğimiz K1 Belgesinde kamyoncu ve nakliyeci esnafımızın yaşamış olduğu sorunun çözülecek olmasından dolayı mutluyuz. Sayın Başbakanımıza Malatya'daki esnafımızın talebi olan, ayakkabı tamircisi esnafımızın vergiden muaf tutulması ile ilgili talebimize de olumlu yanıt verdiler ve sadece ayakkabı tamirciliği işi yapan esnaflarımızın vergiden muaf tutulması konusunda bir düzenleme yapılacak. Bağ-Kur primleri, yeniden yapılandırma, krediye ulaşım, haksız rekabet, ÖTV’siz araç düzenlemesi gibi esnaf ve sanatkarlarımızın yaşamış olduğu, karşılaştığı sorunlar ile birlikte çözüm önerilerimizi sayın Başbakanımıza ilettik. Hükümetimiz esnafın sorun ve taleplerine dün olduğu gibi bugünde çözüm odaklı yaklaşıyor. Sayın Başbakanımıza ve hükümetimizin değerli bakanlarına esnaf camiasına olan ilgisinden  ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“ESNAF DEVLETİNDEN YANA TARAFTIR”

Keskin, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğinin farkında olduklarını ve dün olduğu gibi bugün ve yarında demokrasi ve hükümetin yanında yer almayı sürdüreceklerini ifade ederek, “Hükümetimizin ve devletimizin terör örgütleriyle olan mücadelesi konusunda esnaf ve sanatkar camiası  hükümetinden ve devletinden yana taraftır.  Bu konudaki duruşumuz nettir. Esnaf ve sanatkar camiası dün olduğu gibi bugünde hiçbir zaman terör örgütleri ve yasadışı faaliyetlerde bulunan grupları içinde barındırmaz, kapısından içeri almaz. Gelinen süreç gösterdiki; FETÖ terör örgütünün sızamadığı, ele geçiremediği, kirli ve haince planlarına alet edemediği nadir kurumlardan birisi esnaf ve sanatkar camiasıdır, esnaf kuruluşlarıdır.  Bu durum yarında böyle olacaktır.” ifadelerini kaydetti.

BAKAN TÜFENKCİ: "ESNAF TOPLUMUN OMURGASI"

Bu arada, Çankaya köşkü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de AKP hükümetlerinin, esnafın, toplumun omurgası olduğu bilinci içerisinde hareket ettiğini vurgulayarak, esnaf büyüdükçe ekonominin de büyüyeceğini ifade etti.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde birileri çukur siyaseti ile esnafımızı kepenk açamaz duruma getirdi" diyen Tüfenkci, hükümet olarak oradaki esnafı kucakladıklarını, toplum ile beraber sahip çıktıklarını bildirdi.

Tüfenkci, Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla Sur esnafına yönelik 50 bin lira faizsiz krediyi hayata geçirdiklerini belirterek, daha önce de terörden zarar gören esnafa yönelik faizsiz kredilerin hem miktarını hem de süresini uzattıklarını anımsattı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

şevketk2

tüfenkci

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet sinan özdemir (7 yıl önce)
    ANCAK YİNE ZENGİNLERE PAKET AÇIKLADILAR BRDAVA FABRİKA ARSASI BİNASI VS ESNAFIN DERDİNİ DİNLEYİN ODA BAŞKANLARI SHOWU BİLİR ESNAFIN DERDİNİ BİLMEZ ESNAFA EL ATILSIN AMA ODA MODA BELEDİYE MELEDİYE DEĞİL ACİLEN CUMHUR BAŞKANINA ULAŞMAK GEREK
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent dogan (7 yıl önce)
    esnafmı kaldı...avm ciler....570 tl bağkuru km ödeyebiliyor..küçük esnaf bitti...bakan beye bizzat cepte taksit yasağını kalkmasını istedik oralı bile değiller...zenginlerin hükümeti....sur esnafı esnafta malatya neyyyy....faizsiz kaç kişiye para verdiniz....12 yıllık esnafız siftah etmeden gitmeyi öğrendik....yazıklar olsun..15 temmuzdan sonraki zamlar bu millete ihanettir....
    0
    0
    Yanıtla