SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Üvey Evlat" İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:14:31
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Mahrukatçılar Site esnaflarının da diğer esnaflar gibi hizmetler noktasında üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, “Milliyetçi Hareket iktidarında tüm esnaflar hizmetlerle şaha kalkacak” dedi. 

MHP'nin seçim çalışmalarına ilişkin bülteni şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, ve Eczacı Güzün Koçak, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Mahrukatçılar Sitesi esnaflarını ziyaret etti. MHP’li Yıldız, Mahrukatçılar Sitesi esnaflarının ciddi sorunları olduğunu belirterek, “Mahrukatçılar Sitesi esnafları, diğer esnaflarımız gibi hizmetler noktasında üvey evlat muamelesi görüyorlar. Buradaki esnaflarımız güvenlik noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Aydınlatılması dahi iyi yapılmayan sitede, bir tane bile güvenlik görevlisi yok. Sitenin etrafı da çevrilmediği için esnaflarımız ciddi mağduriyetler yaşıyorlar” şeklinde konuştu. 

“MAHRUKATÇILAR SİTESİNDE BİR BANKAMATİK BİLE YOK”

Mahrukatçılar Sitesi’nin yollarının Milliyetçi Hareket iktidarında yapıldığını anımsatan MHP’li Yıldız, ondan sonra gelen AKP iktidarı ve belediyelerin hiçbir hizmet yapmadığını kaydetti. Milliyetçi Hareket döneminde Mahrukatçılar Sitesi esnafları için sosyal tesislerin yapılması için yer ayrıldığını ama bugüne kadar hiçbir gelişmenin olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: “Mahrukatçılar Sitesindeki esnaflarımızın bir misafiri geldiğinde gidecekleri bir lokantası dahi yok. Banka şubesi değil, bir bankamatik yok. Esnaflarımız para göndermek için mecburen ya Küçük Sanayi’ye ya da kent merkezine gitmek zorunda kalıyorlar. Milliyetçi hareket iktidarında tüm bu sorunları ve diğer sorunları esnaflarımızla istişareyle hep birlikte çözeceğiz.”

“ESNAFLARIN SORUNLARINI ASGARİYE İNDİRECEĞİZ”

Esnafların toplumun temel taşı olduğunu belirten Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf sorunlarını asgari düzeye indireceklerini belirtti. Milliyetçi Hareket Partisinin seçim beyannamesiyle esnafların sorunlarını en iyi şekilde tespit ettiğini anımsatan Yıldız,  sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlemeyeceğiz. İstihdam yaratılması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız. Sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla esnaf ve sanatkâr kesiminin faaliyetleri destekleyeceğiz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin sermaye yapıları güçlendirilmek suretiyle hazine kaynaklı krediler dışında kalan krediler için de kefalet vermeleri sağlanarak, esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkârların, geçmişte vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunmasına rağmen, kayıt ve tescili olmadığı gerekçesiyle hizmetine saydıramadıkları zorunlu sigortalılık sürelerine borçlanma imkânı verilerek hizmetlerine saydırabilmeleri sağlanacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır.”

ESNAFLAR: MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ GİBİ OLMAYIN

Mahrukatçılar esnaf ve çalışanların ise ilk olarak bir milletvekili adayının kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, MHP’li Milletvekili adaylarının meclise gitmelerini istediklerini ama mevcut milletvekilleri gibi olmamaları gerektiğini belirttiler. MHP’li milletvekili adayları da Cenabı Allah’ın izni, Malatyalıların teveccühüyle meclise gitmeleri halinde her zaman esnafların yanında olacaklarına dair söz verdiler." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız