SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafa Faizsiz Destek Kredisi'

0
Güncellendi - 2020-02-02 03:26:38
'Esnafa Faizsiz Destek Kredisi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili  Öznur Çalık depremde hasar gören işletmeler için esnaflara verilecek acil destek kredisi hakkında bilgiler verdi.

Depremde işyeri hasar gören esnaflara 100.000 liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlanacağını söyleyen Çalık, depremin yaralarını her alanda sarmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını, bu kapsamda depremzede esnaflar için de acil eyleme geçtiklerini ifade etti.

KOSGEB tarafından işletmesi hasar görmüş işyeri sahiplerine 1 yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli olmak üzere 100.000 liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlanacağını belirten Çalık, kredinin faizlerinin KOSGEB tarafından karşılanacağını, geri ödemelerin ikinci yılın başından itibaren 3 aylık aralıklarla dokuz eşit taksitte olacağını dile getirdi.

Çalık, “Acil Destek Kredisi uygulaması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Malatyalı Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum; yaralarımızı devlet millet el ele üzerimize düşen ne varsa yerine getirerek yapıyoruz” diyerek “KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve güncel olan işletmeleri için faizsiz kredi imkanından faydalanmak isteyen esnaf ve işletme sahipleri, Valilik veya Kaymakamlıktan alacakları hasar raporuna istinaden, anlaşmalı bankalara 100.000 liraya kadar kredi başvurusunda bulunabilecekler” şeklinde bilgi verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Metehan (4 yıl önce)
    İşiniz gücünüz reklam asgari ücretle çalışanlar ölsün ler... gün olur devran döner sayın vekil ... Yiyin doyana kadar tiksirincaya kadar bogulana kadar yiyin
    0
    0
    Yanıtla