SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafa 'Müjdeli' Haber..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, kredi kefalet kooperatiflerine olan borçların gecikme faizlerinin af edilmesi ile ilgili uygulamanın, borçlu esnaf ve sanatkarlar için önemli yararlar getirdiğini söyledi.

Evren, "Kredi Kefalet kooperatifi'ni kredi borcu 31 Aralık 2010 tarihinden önce takibe uğrayanların 15 Nisan 2011 tarihine kadar, kooperatifi başvuruda bulunarak, anaparanın üçte birini peşin, kalan kısmını da 2 ay içinde 2 taksit halinde öderse, gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. Kredi borcunu yılsonuna kadar taksitlendirilmesi halinde, borcun takibe intikal ettiği tarihten başvuru tarihine kadar yıllık yüzde 5 oranında gecikme faizi uygulanacaktır. Bu şekilde tespit edilen toplam borç faizsiz olarak
taksitlendirilecektir.

Kredi borcunun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun takibe intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yüzde 12 oranında gecikme faizi uyulacaktır. Bu şekilde tespit edilen toplam borç 24 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir" dedi.

Evren uygulama hakkında şu bilgileri aktardı; "Yapılandırma talebi yazılı olarak alınacaktır. İcra takibinde bulunanlardan icra nezdinde taahhüt alınmak kaydıyla yapılandırma talepleri kabul edilecek ve icra takibi durdurulacaktır. Taksitlendirme yapılan iki taksit üst üste ödenmediği takdirde taksitlendirme iptal edilecektir. Rehin veya haczedilen gayrimenkullerde satış istenmiş veya bu aşamaya gelinmiş ise borcun anaparasının üçte biri peşin alınarak satış veya haciz işleminden vazgeçilecek, borcun
kalan kısmı ise 2 ay içerisinde tahsil edilecektir. Borca karşılık araçlarda yakalama gerçekleşmiş ise aracın değerine veya borcun tutarına göre anapara tutarının bir kısmının peşin ödenmesi şartıyla bu işlemden vaz geçilerek borç yapılandırılacaktır."

Evren, yapılandırmadan faydalanacak olan bazı borçlularla ilgili örneklerde vererek, "A adlı şahıs, kooperatifimizden 2004 yılında 4 bin 150 TL para çekmiş. Borcunu ödemediği için borcun üzerine 9 bin 390 TL gecikme faizi işlenerek, toplam borç 13 bin 540 TL'ye çıkmış. Eğer bu borçlu şahıs, ana parayı taksitlendirirse, 9 bin 390 TL'lik gecikme faizinden kurtulmuş olacaktır. B adlı şahıs, 2008 yılında 6 bin 125 TL kredi kullanmış. Borcunu ödemediği için üzerine 3 bin 925 TL gecikme faizi işlenerek toplam borç 19 bin 50 TL'ye çıkmış. Eğer B adlı şahısta uygulamadan yararlanırsa, 3 bin 925 TL tutarındaki gecikme faizini ödemekten kurtulmuş olacaktır. C adlı şahıs, 2008 yılında 7 bin 770 TL tutarında kredi kullanmış. Borcunu ödemediği için üzerine 5 bin 875 TL faiz işlenerek toplam borç 13 bin 645 TL'ye çıkmış. C adlı şahısta uygulamadan yararlanırsa, ödeyeceği para 7 bin 770 TL'dir ve 5 bin 875 TL tutarındaki gecikme faizini ödemekten kurtulmuş olacaktır" şeklinde bilgiler verdi.

Evren, "Bu uygulamayı 10 yıldan beri bekliyorduk. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu uygulamadan yararlanmasını bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız