SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafa Proje Karşılığı Limitsiz Kredi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf kredilerine Avrupa Birliği (AB) modelinin uygulanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Evren, kooperatif binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin, esnafın kullandığı kredilerde AB modeline geçmeye hazırlandığı belirten Ali Evren, "Halk Bankası tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde, kefalet sisteminin değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda TESKOMB tarafından, AB üyesi ülkelerin kredi garanti sistemleri mercek altına alınırken, özellikle Alman ve Fransız kredi garanti sisteminin daha da uygun olacağı düşünülüyor" dedi.

Halen Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilere TESKOMB'un yüzde 100 oranında kefalet verdiğini hatırlatan Evren," Esnaf bu kanalla kredi kullanabiliyor. Yani getirilecek sistemde yüzde 100'lük kefalet oranı daha da aşağı çekilecek. Seçilecek modele göre başka bankalardan da kredi kullandırmak söz konusu olabilecek" diye konuştu.

Projesi olmayan esnafın kredi alamayacağını vurgulayan Ali Evren, ayrıca kredi limitinin kalkacağını ifade ederek, "Şuan esnaf başına 15 milyar lira ile kredi sınırlıdır. Proje karşılığı kredi limitsiz olacak. 100 - 200 milyar liraya kadar esnaf kredi kullanabilecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız