SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafa Sicil Affı Çıkarılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. 2007'nin Malatya esnafı için de çok zor geçtiğini belirten kooperatif başkanı Ali Evren, buna rağmen esnafın kredilerini aksatmadığını söyledi.. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin de, hükümetin bu dönemde esnafa destek çıkacağını beklediklerini ve bu konuda hükümete güvendiklerini söyledi. Kooperatif başkanlığına Evren (en alttaki fotoğrafta) yeniden seçildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Defterdar Erdoğan Ergün, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman,
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürü Hayrettin Yerli, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile delegeler katıldı.

Genel kurulda yeniden aday olan Ali Evren yaptığı konuşmasında, "2007 yılında yeni krediye başvuran esnaf sayısı 217'dir. Bu 217 esnafımız en geç 10 gün içerisinde kredilerini alabilmişlerdir. 2007 yılında esnaflarımıza kullandırılan kredi miktarı 4 milyon 875 bin YTL'dir. Takip oranımız ise yüzde 2 ile yüzde 3'ü geçmemektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız 2007 yılını çok zor bir dönem olarak geçirmiştir. Buna rağmen kredilerini aksatmadan ödemiştir. Çek, senet ve kredi kartından dolayı takibe alınan esnaf ve sanatkara sicil affı çıkartılmasını istiyoruz. Mesleki Eğitim Merkezlerine önem verilmesini istiyoruz. SSK ve Bağ-Kur primleri düşürülmeli" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise Kredi Kefalet Kooperatifi ile ilgili eleştirilere sert bir dille tepki gösterdi. Keskin, "Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Türkiye'de ikinci olmuş bir kooperatiftir. Çok güzel hizmetleri yerine getirmiştir" diye konuştu.

Keskin, esnaf camiası ile hükümetin 2008 yılına çok iyi bir adım atarak başladığını belirterek, "2008 yılında hükümet ile çok iyi bir adım attık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, hem esnafın hem de illerdeki esnaf sorunlarını tek tek dinlemiştir. Başbakanımızın talimatı ile 8 ayrı komisyon kurularak esnafın yol haritası çıkartılmaya çalışılıyor. Esnafımız için yeni bir yol çizilecek. Esnafımızın sorunları her platformda dile getiriliyor. Piyasa zor geçecek ama hükümetimize güveniyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın yolu açılacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasına, "Hepinizi arkadaşım olarak görüyorum" şeklinde başlayan Vali Halil İbrahim Daşöz, esnaf ve sanatkarların reel sektörün bir parçası olduğunu ifade etti.

Daşöz, "Esnafımızı çok seviyoruz. İlimize ve ülkemize verdiğiniz her türlü katkı için şükranlarımızı sunuyoruz. Esnaflarımız ülkemizin orta direğidir dedi.

Malatya'da MOBESE sisteminin kurulması için çalışmaların devam ettiğini ve en geç nisan ayında bu sistemin devreye girmesi planlamaların yapıldığını belirten Vali Daşöz, kayısı konusunda ise hem üreticilerin ve hem de ihracatçıların kurumsal olarak örgütlenmesi gerektiğini kaydetti. Kayısıda profesyonel tanıtımın şart olduğunu belirten Daşöz, Almanya'dan bir grubun Malatya'da 100 bin euroluk kayısı yatırımı yapmaya hazırlandığını da söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise esnaf ve sanatkarlar camiasını baba ocağı olarak gördüklerini belirterek, sorunların çözümü için birliğin ve bütünlüğün korunması gerektiğini kaydetti.

Genel kurulda daha sonra açık oylama ile 4 yıllığına yönetim, 2 yıllığına da denetim kurulları seçildi.

Ali Evren ve Hüseyin Baştürk'ün başkanlıklarındaki listelerin aday olduğu yönetim için, Evren başkanlığındaki liste oylamada üstünlük sağladı ve yeniden seçildi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik'in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda Evren başkanlığındaki yönetim kurulunda; Ünal Ergöç, Zeki Tuna, Muhterem Öncüler, Orhan Özbek, Ahmet Özdinç, Bayram Özşahin, Mehmet Barut ve Cemil Çolak yer aldı. Denetim Kurulu'na ise Şevket Keskin, Tevabil Polat ve Alaaddin Ulubaba getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız