SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafın 'Baz' Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sanayi esnafı bir iş yerinin çatısına kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi.

Yeni Sanayi Sitesi 5. Cadde'de bir iş yerinin çatısına kurulan baz istasyonu sanayi esnafının tepkisine neden oldu. İş yeri önüne toplanan esnaf, iş yeri sahibinden baz istasyonu'nun kaldırılmasını istedi. Esnaf adına bir açıklama yapan sanayi esnaflarından Osman Koyun, baz istasyonunun kendilerinden habersizce konulduğunu ileri sürerek, "Sanayi esnafı zaten gün boyunca zararlı maddeler içinde çalışıyor. Bir de bizden habersiz baz istasyonu buraya kuruluyor. Biz baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Baz istasyonunun kurulduğu iş yerinin sahibi Mehmet Perk ise, özel bir GSM şirketiyle 5 yıllık süreyle baz istasyonu kurmaları yönünde anlaşma yaptıklarını belirterek, "GSM şirketinin yetkilileri eğer sizlerin itirazı varsa Çevre ve Sağlık İl Müdürlüğüne başvurarak bu konuda şikayette bulunabileceğinizi bana söyledi. Eğer aleyhlerinde bir karar çıkarsa baz istasyonunu kaldıracaklarmış. Yoksa ben tek taraflı sözleşmeyi bozarsam tazminat ödemek zorunda kalırım" diye konuştu.

İKİ BAZ İZNİ..
Öte yandan Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu, iki yere daha baz istasyonu kurulması için onay verdi.

Verilen istasyon izinleri ile ilgili karar şöyle:

"..1- TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;
-Valilik Karşısı Kuyumcular Çarşısı Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu,
Sektör 1 için antenin yerden yüksekliği 3.00 m. ve güvenlik mesafesi 0.438 metre dir.

2- TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Transmisyon Toplama Merkezi için;
-Hidayet Mah Çoban Sok. No:32 Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan Transmisyon Toplama Merkezi,
Kule üzerine kurulacak olup, yerden yüksekliği 70.00 metre dir.

Söz konusu Baz İstasyonlarının, projelerde belirtilen standartlara uyulması kaydıyla kurulmalarında sakınca olmayacağına;.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız