SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafın Derdi İlçedeki Süpermarket..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde düzenlenen istişare toplantısında esnaf adına yapılan konuşmalarda, süpermarketlerin esnafları öldürdüğü dile getirilerek, hükümetin bu konuda hazırladığı kanunun bir an önce meclisten çıkarılması istendi.

İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın organizesi ile düzenlenen istişare toplantısında konuşan Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, böylesi kalabalık bir toplantıda herkesin konuşmasının mümkün olmadığını, kendisinin haftada bir gün 2 saatini esnaflara ayıracağını, ilçe odasının organize etmesiyle grup grup esnaflarla toplantı düzenlemeyi istediğini dile getirdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de konuşmasında, ilçeye açılan marketin esnafları bitirdiğini belirtip, ikinci bir markete izin verilmemesini istedi. Hazırlanan kanun taslağında, ilçelerde merkeze 5, illerde 15 kilometre uzaklığa süpermarket yapılabileceğini, her süpermarketin bir gün tatil olacağını ve erken işyerini kapatacağını söyleyen Keskin, bunun bir an önce çıkması gerektiğini bildirdi. "Esnafın belini kırarsanız, ülkenin belini kırarsınız" diyen Keskin, ilçede esnaf odasına geçen dönemde 50 bin YTL oda yeri alınması için verildiği, ancak bugün bir yer alınmadığını, bunun hesabını esnafların sorması gerektiğini kaydetti.

Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Kavak ise, arıtma tesisi etrafında büyük koku ve sinekler bulunduğunu, belediyenin yolları yeterince sulamadığını, süpermarketin açılmasıyla ilçedeki esnafların sıkıntıya girdiğini dile getirerek, kaldırım ve çocuk parkı yapılmasını istediklerini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, ilçenin ne imar planı ve ne haritası bulunduğunu ifade ederek, ilçede süpermarket açılmasına izin verilmesinden dolayı eleştirilere cevap verdi. Hür teşebbüsün önünü açık tutmak gerektiğini, gelen hizmeti engelleyemeyeceklerini söyleyen Gürkan, esnafların da fiyat, hizmet, kalite ve temizlikte cazip olması gerektiğini savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız