SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafın Hali İçler Acısı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:12
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, esnafların büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını ifade ederek, birçok esnafın siftah yapmadan dükkan kapattıklarını söyledi.

Ahilik Haftası dolayısıyla partililerle birlikte merkezde esnaf ziyaretinde bulunan Kiraz, esnafların Ahilik Haftalarını tebrik etti. Esnaf ziyareti sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kiraz, Ahilik Haftası dolayısıyla esnafları ziyaret ettiklerini belirtti.

Esnafların sorunlarını yerinde tespit etmeye çalıştıklarını kaydeden Kiraz, "Esnaflarda ciddi bir iş düşüklüğü söz konusu. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen törende, esnafın temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk sunuyor ama orada esnaf yok. Dolayısıyla esnaf bayramında, esnafın olmadığı bir bayram kutlanıyor. Esnafın bu bayrama katılmamasının nedeni olarak da esnaf gösteriliyor. Bu hesabı soranlar, bir gün gidip esnafın durumunu sormamışlar. 'İşleriniz nasıl?' dememişler. Esnaf kan ağlıyor. Esnafın durumu içler acısı. Ne yanında çalışanın sigortasını ne de dükkanının kirasını ödeyebiliyor. Bankalara borçlu olduğu gibi mal aldıkları yerlere de borçlular. Borç altında eziliyor" dedi.

"ESNAFIN HALİ İÇLER ACISI"

Kiraz, esnafların iş yapamadan dolayı büyük sıkıntı çektiğini belirterek, "Bu sene Malatya ekonomisi bir bütün olarak çökmüş durumda. Kayısıya bir destek verilmediği için Sonbahar'da bu çökme esnafa olumsuz bir şekilde yansıdı. Malatya ekonomisinin ayağa kalkması için bir destek sunulmadı. Şuanda esnafın bayram yapacak halini görmek mümkün değil. Öncelikle esnafı hak ettiği yere taşımak gerekiyor. Esnafı bayram edecek bir pozisyona getirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BİRÇOK ESNAF SİFTAH YAPMADAN DÜKKAN KAPATIYOR"

Kayısı, Malatya'nın ekonomisinin bel kemiği. Kayısı sadece çiftçiyi değil, Malatya'yı ilgilendiren önemli bir ürün. Kayısı üreticileri de mağdur ve açlıkla karşı karşıyalar. Kayısıya bir destek verilmediği için Malatya ekonomisinde ve esnaflarda bir kıpırdama göremiyoruz. Bu durgunluğun sebebi kayısının olmaması. Kayısı üreticisine de bir destek verilmedi. Eğer bir destek verilmiş olsaydı, şuanda hiç değilse esnaf evine ekmek götürebilecek bir durumda olurdu. Ama maalesef birçok esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Çünkü Malatya'nın ekonomisi olan kayısıyı don vurdu ve kayısıya hiçbir destek verilmedi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız