SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafın ''Hırsız- Uğursuz'' Tepkisi!..

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya'da son dönemlerde büyük ölçüde artan, cüret boyutu "şaşkınlık" verecek noktaya ulaşan "hırsızlık" olaylarına ve kimi zaman yakalanan faillerinin de gerekli cezayı görmemelerine tepki gösterdi. Evren, yaptığı yazılı açıklamada "Canını ve malını korumaya çalışacak esnaf ve sanatkarlarımız ile işyeri sahiplerimizin, bundan sonraki dönemlerde cinayet ve yaralama suçlusu olarak adaletin karşısına çıkmaya başlayacaklarından endişe etmekteyiz." uyarısında bulundu.

Malatya'da; hırsız şebekelerinin gece- gündüz ev, işyeri ve araçlara yönelik hırsızlık eylemlerindeki artış, bazı işyerlerinin adeta "kamyon" dayanarak soyulması olayları esnafın büyük tepkisine yolaçtı.

ESKKK Başkanı Evren, yaptığı yazılı açıklamada, hırsızlık olaylarına karşı acil çözümler bulunmasını isteyerek, "Adalet Bakanlığında daha önce çıkartılan CMUK yasası ile Avrupa Uyum Yasaları ile çıkarılan yeni kanunların, halkımızın sokakta ve işyerlerimizde, can güvenliğini tehdit etmektedir.

İşyerlerimizde ve evlerimizde hırsızların şu günlerde cirit atmasına, güvenlik kameralarının da bir çözüm getireceği kanaatinde değiliz.

Emniyet teşkilatımız için bazı getirilmesi gereken daha ciddi kanunların olması gereklidir. Örneğin Almanya, Amerika, diğer bazı Avrupa ülkelerindeki Polis teşkilatlarına suçluların aranması ve yakalanması için birçok caydırıcı selayihetler verilmiştir. Bizdeki polis teşkilatının kanunları, sanki eli kolu bağlı çalışma görevi vermektedir.

Bazı esnaf ve sanatkarlarımız, işyerlerine kamera güvenlik sistemi ile koruma almış, ancak içeri giren ve kamera ile tesbit edilip yakalanan suçlular da görülmüştür. Çaldığı malları yemiş içmiş bitirmiş. Bu kişiye ne yapılabilir. Bir de yeni çıkartılan CMUK yasasından faydalanarak 3 ay hapis yatıp serbet bırakılmaktadır. Kısa bir süre sonra tekrar vatandaşın karşısına çıkabileceklerdir.

Kapkaç, mala ve cana, işyerlerimize yapılan hırsızlık vukuatlarına karşı, yeni kanunların Adalet Bakanlığınca çıkarılarak, cezaların yüksek oranda artırılması gereklidir. Burada anne ve babalara da sorumluluk getirilmelidir. Çünkü hırsızlık yapmaya özendirilen 18 yaşından küçük çocuklar bu işlerde kolaylıkla kullanılmaktadır.

Hükümetimize ve Adalet Bakanlığımıza sesleniyoruz. Bu gibi vukuatların önü alınmadığı takdirde, canını ve malını korumaya çalışacak esnaf ve sanatkarlarımız ile işyeri sahiplerimizin, bundan sonraki dönemlerde cinayet ve yaralama suçlusu olarak adaletin karşısına çıkmaya başlayacaklarından endişe etmekteyiz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız