SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafın Katkısı Büyük..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'li 2 milletvekili ile il başkanı ve parti yöneticileri, ESOB, TSO ve MGC'yi ziyaret ederek, referandumla ilgili değerlendirme yaptılar.

ESOB..
AKP Heyeti referandum öncesi ziyaret ettiği kurumları, yeniden ziyaret etme kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni de (ESOB) ziyaret etti.

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ve beraberindeki partilileri ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ile oda başkanları karşıladı.

ESOB Başkan vekili Orhan Özbek, "Ziyaret için teşekkür ediyoruz. Referandum sonucunda yüzde 58 oranında evet çıkmıştır. Bu sonucun ülkemiz ve Malatya için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, "Hükümetimiz ilkleri gerçekleştiriyor. Referandum sürecinde esnaflarımızın göstermiş olduğu tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı ve herkese aynı mesafede durmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Beklenen gerçekleşti. Esnaf üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonra esnaflarımızın sorunlarıyla daha da yakından ilgileneceğiz" şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili İhsan Koca, "Malatya'da çok güzel bir tablo oluştu. Bundan esnaf kesiminin katkısı büyük. Referandumu katılanlar için sonucun hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ta, "Esnaf kesimini her zaman ve her dönemde yanımızda hissettik. Demokrasinin ayıbının kapandığı bir dönemi yaşıyoruz. Yeni bir anayasa için çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

TSO..
AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programı çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, referandumda Evet oyunun çıkmasının milat olduğuna dikkat çekerek, "Hükümet de sivil bir anayasa hazırlayarak, ülkenin insanın da birinci sınıf demokrasiye ihtiyacı var. Demokrasi ve hukuk herkese her zaman her yerde lazımdır" ifadelerini kullandı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci arıtma tesisi ihalesinin 20 milyon TL bedelle 30 Eylül'de yapılacağını belirten Erkoç, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, "Yeni anayasa hükümetimize nasip oldu" diyerek, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da getirdiğini belirterek, referandumdan sonra borsanın yükseldiğini, ekonomik gidişatta göstergelerin iyi olduğunu kaydetti.

İl Başkanı Mustafa Şahin de, "Bugüne kadar sivil toplum örgütleriyle iç içe olduk. Referandum sonucunun istişaresini yapıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz" diyerek, demokrasinin beşiği olan ülke olmak için önemli adımlar atıldığını vurguladı.

MGC..
İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan yeni anayasa referandumu çalışmalarında gece gündüz demeden programları takip eden ve tarafsız yayın yapan medya organlarına teşekkür edildi.

Burada konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin, "Referandumun herhangi bir siyasi partinin güven oylaması olmadığını söylemiştik. Ancak, muhalefet tarafından o boyutlara taşınmaya çalışıldı. Ancak seviyeli ve ilkeli bir referandum gerçekleştirildi. Bunda emeği olan ve tarafsızlıklarını koruyan basın mensuplarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Milletvekili İhsan Koca ise seviyeli referandum süreci geçirildiğini belirterek, basın mensuplarının köprü görevi yaptığını vurguladı.

Milletvekili Öznur Çalık'a bir basın mensubu Malatya'nın büyükşehir olma yolundaki çalışmanın ne aşamada olduğunu sordu. "AK Parti iktidarı döneminde Malatya büyükşehir olacaktır. Teknik çalışmaları son aşamaya geldi. Sayın başbakanımızın dediği gibi Malatya'ya büyükşehir yakışır" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, basın mensuplarının partilerin çalışmalarını objektif olarak yansıttığını belirtip, "Halkımız yeni anayasa için gerekli desteği verdi. Hükümetin de bundan sonra gerekeni yapacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız