SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnafın Mekanında Buluştular!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce düzenlenen bayramlaşma törenine katılan siyasetçiler, el ele tutuşarak birlik mesajı verdi. Bu arada, Malatya'da resmi bayramlaşma Öğretmenevi'nde yapıldı. İl yöneticileri yurtları ziyaret ettiler.

ESNAF ODASI'NDAKİ BİRLİK GÖRÜNTÜSÜ..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin düzenlediği bayramlaşma töreni, Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Törene Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Anavatan Partisi İl Başkanı Soner gökçe, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Törende konuşan Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Miraç Akdoğan, "Biz biriz, beraberiz. Allah'ta sizleri bir ve beraber etsin" derken, Belediye Başkanı Akın ise, "Hizmet yolunda gönüllerimiz bir, izlediğimiz yollar birbirinden farklı olsa bile hepimiz halkımız için hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt da, "Hepimiz almış olduğumuz sorumluluğun farkındayız. Siyasette küskünlük olmaz. Hepimiz milletimizin sorumluğunu almış insanlarız. Malatya bizim ortak şehrimiz" dedi.

Malatya eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'de "Bayrama yakışır sözler sarf edildi. Hepimiz belli zamanlarda Allah ne kadar takdir etmişse, bulunduğumuz mevkilerde insanlarımıza hizmet etmek için vazifeler yükleniyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Keskin ise, "Malatya'nın bu tabloya ihtiyacı vardı. Biz Malatyalılar olarak, bu tablonun özlemini rahmetli Özal'dan beri yaşıyoruz. Bu tabloyu bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılanlar, daha sonra el ele vererek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

RESMİ BAYRAMLAŞMA..
Öte yandan, Ramazan Bayramı dolayısıyla Valiliğin organize ettiği resmi bayramlaşma töreni de Öğretmenevi'nde yapıldı. Buradaki törene; Vali Vekili Bayram Öz, Milletvekilleri Ali Osman Başkurt ve Miraç Akdoğan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, esnaf, tüccar ve işadamı dernek ve kuruluşlarının temsilcileri, bazı siyasi partilerin il-ilçe başkanı ya da temsilcileri, bazı dernek temsilcileri katıldılar.

YURTLARDA..
Bu arada Vali Vekili Bayram Öz, Emniyet Müdürü Orhan Savaş'la birlikte Atatürk Çocuk Yuvası, Kız ve Erkek Yetiştirme Yurtları ile Huzurevi'ni ziyaret ederek, burada barındırılan kimsesizlerle bayramlaştılar. Vali Vekili, ziyareti sırasında yurtta kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Ziyaretlere bir süre sonra AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, AKP il başkanı İhsan Koca ve diğer parti yöneticileri de katıldı. Ziyaretçiler, kız ve erkek yurtlarındaki çocuklarla tek tek ilgilendiler.

Öte yandan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hilmioğlu da, Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki hastaları tek tek ziyaret ederek bayramlaştı, şeker dağıttı.

"İKİ SALLA BİR BAĞLA.."
Bayram Namazı'nı, Mehmet Buyruk (Vali Konağı) Caddesi'ndeki Turgut Özal Camii'nde kılan vatandaşlar, namaz öncesi vaaz veren vaizin, normal namaza göre şekilsel farkı olan bayram namazı ile ilgili "basit ve akılda kalıcı, halk arasındaki tarifi"ni ilgi ile dinlediler. Vaiz, iki rekatlık bayram namazını "Eski hocalarımız öyle tarif ederlerdi.. İki salla, bir bağla.. Üç salla, bir yolla.." sözleriyle hatırlattı.

FOTOĞRAFTAKİLER: (Soldan Sağa) MHP İl Başkanı Ekici, ANAP İl Başkanı Gökçe, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Keskin (yüzü gözükmeyen), ANAP Milletvekili Akdoğan, Belediye Başkanı Akın, Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Evren, AKP Milletvekili Başkurt, Eski Belediye Başkanı Çerçi, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Hadi Çekirdek..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız