SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafın Piri Peygamberimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeni göreve başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaşkı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaşkı, “Malatya’da yeni göreve başladım. Sivil toplum kuruluşları ile bir diyalog içinde olma babında ziyaretlere bizden başlamış olacağız. Elimizden geldiği kadarıyla kurum olarak hep birlikte sizlerle Malatya’nın bir adım ileri gitmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda sizlerde sürekli diyalog içinde olacağız. Sürekli yanınızda olacağız ve elimizden geleni yapacağız” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaşkı’na yeni görevinde başarılar dileyerek, “Esnafın kapısı herkese açıktır. Bütün her zaman diyalogdan yanayız. Biz hem ülkemiz ve hem de Malatya için diyalogdan yanayız. Herkes kendi iline en güzelini yaparsa ortaya çok daha güzel sonuçlar çıkar. Birlik ve beraberlik içinde konuşarak, anlaşarak esnafımız için gereken hizmetleri yapacağız” dedi.

Ahilik Haftasının kutlanmakta olduğunu belirten Keskin, “Ahiliği sadece bir hafta ile değil de, bir yaşam biçimi olmasını istiyoruz. Ahiliğin insanlara bir öğreti olmasını istiyoruz. Dürüstlük, güzellik, temiz ahlak Ahilikte. Esnaf ve sanatkar camiası olarak Ahiliği yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız. Ahilik peygamberlerden bize miras bırakılmıştır. Peygamberlerimize baktığınızda hepsi zanatkardır. Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz bir tüccardır ve bütün esnafın piridir. Tüm peygamberlerimizin bir mesleği vardır. Meslekler peygamberimizden kalan mirastır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız