SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafın Yanındayız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, Cezmi Kartay Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Öz, bir süre vatandaşlarla sohbet ederek, vatandaşların bayramlarını kutladı. Daha sonra Cezmi Kartay Caddesi esnaflarını tek tek ziyaret eden Öz, esnafların sorun ve isteklerini dinledi. Ziyaret esnasında Öz'e AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ve partililerde eşlik etti.

Basın mensuplarına ziyaret sonrası bir açıklamada bulunan Öz, "Cezmi Kartay Caddesi'nde bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Malatya'da bulunduğum sürece mahallerimizdeki esnaflarımızı ziyaret etmeye ve kendilerini dinliyorum. Bugün de AK Parti İl Başkanımız Mustafa Şahin ve parti yönetimiyle birlikte Cezmi Kartay Caddesi'ndeki esnaflarımızı ziyaret ettik. Burada Malatya Belediyemizin çok güzel bir çalışması oldu. Geçtiğimiz bayram arifesinde de bu caddemizi gezmiştim. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız bana sıkıntılarını dile getirmişti. Ama şimdi teşekkür ediyorlar. Uygulamada ufak tefek sıkıntılar var ama inşallah bunlarda düzelecek. Biz de Belediye Başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Öz, AKP hükümeti olarak küçük işletmelerin her zaman yanında olduklarını kaydederek, "AK Parti iktidara geldiği günden bu yana kadar küçük esnafın ve küçük işletmelerin her zaman yanında olduğumuzu ispatladık. Geçen hafta Sanayi Bakanımız, Başbakanımızın talimatıyla 3 milyar TL'lik bir krediden bahsetti. 1 kişiden 250 kişiye kadar işçi çalıştıran iş yerleri için ayı ayrı limitlerde kredi vereceğiz. 23 Kasım'da müracaat başlıyor. Eskiden KOSGEB'te üretim yapan işletmelere kredi veriliyordu. Şimdi bir değişiklik yaptık ve bu değişiklik çerçevesinde herkes krediye başvurabiliyor. 1 ila 9 kişi çalıştıran iş yerlerine 30 bin TL'ye kadar, 50 işçiye kadar 80 bin TL dolayında kredi veriyoruz. Ve bu krediler 6 ay ödemesiz, 18 ay eşit taksitle ödeniyor. Sembolik bir faizi var. 30 bin TL kredi alan bir esnafımız 850 TL, 50 bin TL kredi alan bin 400 TL faiz ödeyecek. Sembolik bir faiz var. Türkiye'de ortalama 50 bin esnafımız bundan istifade edecek. Ben istiyorum ki, Malatya'dan bin, bin 500 esnafımızın hükümetimizin başlattığı bu uygulamanda istifade etsin. KOSGEB Müdürümüzle de görüştüm. Gerekli alt yapıyı oluşturmuşlar. 23 Kasım itibariyle başvurular başlayacak. Bir an önce esnafımızın KOSGEB veri tabanına üye olup, bu krediden istifade etmelerini bekliyoruz. Böyle bir uygulamanın mimarı Sayın Başbakanımız ve Sanayi Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Esnafımıza da hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Esnaf ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız