SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafların Katkısı Büyük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:05:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, yeni dönem görevinde başarılar diledi. 

Çakır’ı MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve esnaf odaları başkanlarınca karşılandı.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanımız tekrar güven tazeledi, başarılar diliyorum. Tüm oda başkanlarımızda bu süreçte tekrar görev tazelediler ve görevlerine devam ediyorlar, yeni görev alan başkanlarınım var. Ben tüm oda başkanlarımıza barılar diliyorum, güzel hizmetler yapmalarını diliyorum. Bizler esnafımıza her zaman gerçekten büyük önem verdik. Ülke ekonomisi içinde ekonominin can damarı da, aslında kılcal damarları da esnaflarımız. Şehrimizin ekonomisi, istikrarında esnaflarımızın gerçekten burada büyük katkısı var. Dolayısıyla bizim aslında kültürümüz ticaret, sanat bunları da yaşatmamız gerekiyor. Özellikle mekanların inşasında bu dönemde önemli çalışmalar yapıldı. Şehrin yenilemeleri, çarşının yenilenmeleri bunlara önem verdik. Gerçekten çarşımız çok nezih bir çarşıya dönüştü, pırıl pırıl çarşıya dönüştü. Merkez Çarşı'yı son düzenlemelerle bitirmiş olacağız. Malatya’nın ticaretinin döndüğü, ticaret merkezi olarak gördüğümüz bütün ticari alanları yeniledik. Söğütlü Camii civarı Ayakkabıcılar Çarşısı, Mısır çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Akpınar Meydanı Bölgesinin ve Şire Pazarı’nın yenilenmesi olması gerçekten bizim için çok önemli alanlardır. Çevreyolu bölgesindeki düzenlemeler büyük oranda tamamlandı. İnşallah esnaflarımızda kendilerini yeniler. Her zaman esnaflarımızın da yatırım yapması, sunumda olsun, tanıtımda olsun çok önemli. Çarşılarımızın her zaman diri ve canlı olması lazım. Çarşımız Malatya’nın görünün yüzüdür. Esnaflarımız çalışmalarımıza bugüne kadar büyük destek verdiler. Biz her zaman esnaflarımızın güçlenmesinden yanayız” diye konuştu.

Çakır şunları söyledi:

“Sitelerle ilgili olarak bu dönem önemli çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunu daha önce hem Şevket Keskin ve hem de Ali Evren ve hem de oda başkanlarımızla biraraya geldiğimiz zaman konuşuyoruz. Bu konuda esnaflarımızın da birlikte hareket etmeleri ve bir araya gelmeleri gerekiyor. Bizlerde buna öncülük ederek, yeni grup ve sitelerin oluşması için öncülük edeceğiz. Önem verdiğimiz projelerimizden birisi budur. Bir diğer konuda bu kadar geniş bir camianın yeteri bir hizmet binasının olmayışıdır. Bu konuda her iki başkanımda çok ciddi bir çalışma yaptılar. Bizde buna yer bulma konusunda çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu sene içerisinde yer sorunun çözeriz. Böyle -12 yıl içerisinde Malatya’ya yakışan, Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan odalarımızı kucaklayacak bir yer yaparız. İnşallah bu dönem bu sorunu da çözeriz.”

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, ziyaret için teşekkür ederek, “Bizim en büyük şanslarımızdan birisi şehirdeki yöneticilerimizin esnaf olması ya da esnaf aileden gelmeleridir. Bizin için en büyük şans. Biz Ahmet Çakır başkanımızı bütün esnaf camiası olarak destekledik. Ahmet Çakır’ın esnafımıza yapmış olduğu büyük hizmetler var, dolayısıyla Malatya’ya yapılan çok büyük hizmetler var. Bu hizmetleri hiç kimse inkar edemez. Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkar camiası iyilikleri hiçbir zaman unutmaz bunun karşılığını saygısı ile, sevgisi ile mehabeti ile devamlı gösteren büyük bir topluluktur. Büyük topluluklarında büyük sorunları olur. Her zaman sorunlarımız olacak her zaman kapıları aşındıracağız. Ahmet Çakır başkanımızın kapısı esnaf için her zaman açık. Ahmet çakır başkanımız Malatya’nın çehresini değiştirdi, bu bir gerçek. Dışarıda gelen insanların daha iyi gördüğünün farkındayız. Malatya’da yaşayanlar belki bunu göz ardı edebilir, ancak esik Malatya ile yeni Malatya arısnad çok büyük bir fark var. Bir zamanlar yolun altı ile yolun üzeri diye ulusal medyada eleştiri konusu olan bir fark vardı. ‘Alt taraf mezbelelik, üst taraf gülistanlık’ diye yazılar yazarlardı. Taştepe, İzollutepe’ye gidince herkes dua ediyor, sokak ve caddelerinde vatandaşlarımız rahat geziyor. Bu durumu dışarıda söylenince seviniyoruz” dedi.

Keskin, Büyükşehir planlamasında yeni bir sanayi sitesi talep ettiklerini belirterek, “Verdiğiniz sözleri yapacağınıza yürekten inanıyorum. Değişim ve dönüşüm döneminde yeni bir sanayi sitesi talep ediyoruz. Sayın Başbakanımı hedefi 2071 dediğine göre, bizde en azında esnaf ve sanatkarımızı bir asırlık hedefe yönlendirmemiz gerekiyor. Ahmet Çakır başkanımızın da Malatya’yı en azında bir asırlık hedefe yönlendireceğini ümit ediyorum ve güveniyorum. Özellikle esnaf ve sanatkar camiasının bir hizmet binası ihtiyacı var. Çok sayıda odamızın bir yeri yoktur. Bütün oda başkanları adına size güveniyorum. Yeni bir yer yapacaksınız ve İnşallah konferans salonları, eğitim alanları, kültürel faaliyetlerin yürütülmesi gibi sosyal donatı alanlarında bir arada olduğu esnaf ve sanatkarımızı biraz daha canlandıracak ve geliştirecektir. Esnaf sosyal barışın anahtarıdır. Esnaf ve sanatkarımız her zaman sizinle beraber olacaktır. Biz sizinle beraberiz” diye konuştu.

Çakır, oda başkanları ile bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız