SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafta Vergi Kalmamıştır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve esnaf odası başkanları, toplu olarak Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz’ı ziyaret etti. 

Ziyarette Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt da bulunurken, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, sivil toplum kuruluşları ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını belirterek, “Neticede hepimizin görevi Türkiye’mizi ve devletimizi daha üst seviyelere çıkartmaktır. Hepimizin amacı bu” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Poyraz’a Malatya’daki yeni görevinden dolayı başarılar dileyerek, “Malatya’da birlik ve beraberlik içinde çalışacağımıza ben eminim. Malatya’da sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlar arasında, siyasetçilerimiz arasında çok güzel bir diyalog ortamı var. Siz görevinizi yapacaksınız, biz görevimizi yapacağız. Esnaf ve sanatkar, asla ‘Devletin malı deniz’ anlayışında değildir. Bizim için ‘devletin malı yetim hakkıdır’ düşüncesindeyiz. Çocuğumuzun nafakasını keseriz, ilkin vergimizi gider yatırırız. Asla ve asla devletin vergisi bugüne kadar esnafta kalmamıştır. Çünkü Ahilik kültüründen gelen bir geleneğimiz var, inancımız var” diye konuştu.

Keskin, son yapılan düzenlemede vergisini ödemeyenlere imkanlar getirildiğini, ancak her zaman vergisini zamanında verenler için de bir düzenleme ve indirim yapılması gerektiğini ifade etti.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, son yapılan düzenlemelerden dolayı esnafların sıkıntılı olduğunu belirterek, bu gibi düzenlemeleri esnafı da memnun edecek şekilde yapılmasını istediklerini kaydetti.

Ziyarette oda başkanları ve Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız