SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaftan Başka Akil İnsanımız Yok"

0
Güncellendi - 2018-01-11 20:07:04
A- A+ PAYLAŞ

İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası’nın 2018 yılı genel kurulu Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. MESOB Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, çok sayıda esnaf odası başkanı ve odanın üyeleri katıldılar.

Genel kurulda mevcut başkan Cevdet Özyalın ile Mehmet Kaplan aday oldular.

-“Esnaftan başka akil insanımız yoktur”

Genel kurulun açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların çıraklıktan kalfalığa ve kalfalıktan ustalığa geldiğini ve esnaf camiası içerisinde önemli bir yeri olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Sanayi sitelerimizdeki esnaflarımız her zaman dik durmuştur. Siyasetçilerimizin her zaman gezileri için ilk tercih ettikleri yerler Küçük Sanayi Sitesi ve ÖZSAN Sanayi Sitesi olmuştur. Neden? Çünkü bizim akil insanlarımız orada. Bizim akil insanlarımız ne siyasetçilerdir, ne de kendi kendine ahkam kesen ne olduğu belirsiz köşelerde oturan insanlardır. Biz el öpeceksek bu esnafın elini öperiz, akil insana tanışacaksak, bu esnaftan başka akil insanımız yoktur. Bunu herkes böyle bilsin. Biz her zaman esnafımızın ve sanatkarımızın emrinde olacağız, akil insanlarımız esnaf ve sanatkarlardır. Biz hiç kimsenin önüne giderek yakamızı düğmeleyip el öpmedik, öpmeyiz de. Şu duruma çok üzülüyorum, oda başkanı adayları gidip esnaf olmayan, sanatkar olmayan ne olduğu belirsiz grupların önüne gidip yakasını düğmelerse, el öperse bu hareket bizim esnaf ve sanatkarımıza yakışmayan bir tavırdır. Zaten esnaf ve sanatkarımızda bu tür hareketlerde bulunanları tasvip etmiyor. Biz dikleşmedik, boynumuzu da eğmedik.  Her şeyi esnafımız ile paylaşmak bizim asli görevimiz. Esnaf ve sanatkarla ilgisi bulunmayan başka gruplara ve oluşumlara karşıyım.  Ama her zaman esnafımın emrindeyim.”

-“Metal yorgunluğu yanlış anlamışlar…”

Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının seçim sürecinde bazı gruplar tarafından dillendirilen ‘Metal yorgunluk’ ifadesi ile ilgili olarak ise Keskin, “Metal yorgunluk bazı kesim ve gruplar tarafından yanlış yorumlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu dillendirdi, ama sayın Cumhurbaşkanımız 40 yıldır bu işin içinde. Sayın Cumhurbaşkanımızda metal yorgunluk mu var? Sayın Cumhurbaşkanımız gecesi ile gündüzü ile gitmediği devlet, gitmediği yer yoktur, günde 24 saatin 18 saatini çalışarak geçiriyor. Buna metal yorgunluk denilir mi? Metal yorgunluk başkadır. Gençlik, yaşlılık değildir. Zihinlerdeki yanlış yapılara metal yorgunluk diyor. Sayın cumhurbaşkanımız, ‘Esnaf benim başımın tacı’ diyor, ‘Esnaf bu memleketin temel taşı’ diyor. Neden bundan bahsetmiyorsunuz? Siyasetin içinde 40 yıldır olanlar var, ama devletimizin bu insanlara ihtiyacı var, tecrübe başka bir şey. ‘Metal yorgunluk’ diyorlar, oda başkanlarını kastediyorlar, ‘Bırakın biz alalım’ diyorlar.  Bu milletin iradesinin önünde irade yoktur, oda seçimleri yapılıyor. Takdir Allah’ın, karar bu milletindir.“ diye konuştu.

-“Odanın yönetimine esnaf karar verir, kimse veremez”

Genel kurulda konuşan İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın, kendisi ve yönetimi hakkında bazı iddialarda bulunarak, ‘Odamızın büyük geliri olduğunu söylüyorlar. Odamızın hiçbir kira ve gayrimenkul geliri yoktur, 1 metrekarede yerimiz yoktur. Bunu her yerde konuşur ve iddia ediyorlar. Odamızın bulunduğu buna sanayi sitesinin kooperatifine aittir.” dedi.

Bazı kesimlerin İmalat Demir ve tamir Sanatkarlar Odası yönetiminin görevi bırakması konusunda çalışma yaptığını vurgulayan Özyalın, “Ben ve yönetim kurulum bugüne kadar ne maaş aldık, ne para aldık. Bu hizmeti içten ve gönülden yapıyoruz. Eğer görevi bırakmamız gerekiyorsa, yeri ve zamanı geldiğinde buna esnaflar karar verir. Başka kimse buna karar veremez.” diye konuştu.

-Özyalın yeniden seçildi

Genel kurulda mevcut başkan Cevdet Özyalın 380 oy alarak yeniden İmalat Demir ve tamir Sanatkarlar Odası’nın başkanlığına seçilirken, diğer aday Mehmet Kaplan ise 106 oy aldı.

İmalat Demir ve tamir Sanatkarlar Odası’nın Yönetim Kurulu’na ise şu isimler seçildiler:

Mustafa Çabuk, H. Murat Avcıgil, Erdal Erol, Refik Özdemir, Ramazan Fırat ve Abdurrahman Erdoğan.

Denetim Kuruluna ise Ekrem Güzel, Eyüp koca ve Alirıza Yalçın getirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız