SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaftan Çakır'a Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:34:04
Esnaftan Çakır'a Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, oda başkanları, oda yönetim ve denetim kurulu üyeleri toplu halde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, yeni dönem görevinde başarılar dilediler. 

MESOB Başkanı Keskin ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve çok sayıda oda başkanı ile birlikte yönetim ve denetim kurulu üyelerini Çakır, belediye binasının girişinde karşıladı. Keskin’in çiçek buketi sunduğu Çakır, misafirlerini Belediye Toplantı Salonu’nda ağırladı.

ESKKK Başkanı Ali Evren, Çakır’a görevinde başarılar dileyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın genç ve dinamik haliyle büyükşehir ile birlikte sorunların altından çıkacağına inanıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyoruz. Şehrin önünü açacağına ve şehrimizin daha güzel olacağına inanıyorum” dedi.

Çakır’a başarılar dileyen MESOB Başkanı Şevket Keskin ise konuşmasında şunları söyledi, “Esnaf ve sanatkar camiası her zaman istikrardan yana, her zaman huzurdan yana, her zaman kardeşlikten yana. Esnafı tanıyan, esnafa yakın olan, esnafı bilen, Malatya’da 5 yıl boyunca güzel hizmetler yapan Ahmet Çakır başkanımıza ilk günden beri esnaf camiası olarak destek verdik, bugünde destek vereceğiz, İnşallah yarında destek vereceğiz. Her zaman söylediğimiz bir şey var; iyi yaptığınız zaman her zaman yanınızdayız, yanlış yaptığınız zaman, bizim yanlış olarak gördüğümüz yerde de ikaz etmek bizim boynumuzun borcu. Seçim bitti ve artık hizmet dönemi başladı. Tabiki Malatya olarak, yeni büyükşehir olan Malatya’nın önünün çok açık olması lazım, en az bir asırlık bir Malatya’yı planlamamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın esnaf ve sanatkarın sorunlarına her zaman duyarlı olacağına ve gelen sorunlarla çözüm bulacağına inanıyor ve kendisine yeni dönem için başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyarette yaptığı konuşmada, “İnşallah bu süreç Malatya’mız için hayırlı olur, Malatyalılar için hayırlı olur, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olur. Bu bir yarış süreciydi. Demokratik bir yarışı birlikte geçirdik. Malatya’mıza yakışır bir anlayış ile 4 aylık bir süreci tamamlamış olduk. Malatya yeni bir statüye kavuştu ve yeniden bir yapılanma ile büyükşehir oldu. Büyükşehir süreci gerçek manada Malatya’ya çok şey katacak. Önce Malatya’nın gelişmesi, daha sağlıklı bir şehrin oluşması, daha sağlıklı büyüyen bir şehir olması adına, ekonomisinin büyümesi adına, sanayisinin büyümesi adına bir çok imkana kavuşmuş oldu. Bu ilk dönem, yeni bir süreç ve yapılanmayı çok sağlıklı yapmak gerekiyor. Bununla ilgili olarak da biz Büyükşehir Kanunu çıktıktan sonra bu çalışmalarımıza başladık. Bu süreç içerisinde istişarelerimizi yaptık. Geçtiğimiz dönemde de birçok konuda gerçekten oda başkanlarımız ile çok yakın işbirliği yaptık, birlikte planladık ve sorunları birlikte dinledik ve bunlara çözüm önerilerini de esnaflarımızla birlikte yaptık. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de bu anlayışımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Çakır, yeni dönem nedeniyle kısada olsa bazı sıkıntıların yaşanabileceğini, ancak kendilerinin hizmeti aksatmadan bu süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışacaklarını söyleyerek, “Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, çalışmalarımızı yaptık, idari yapılanmamızı yaptık, ilk meclis toplantımızı yaptık, norm kadrolar belirlendi, yönetim şemaları belirlendi. İnşallah Pazartesi gününden itibaren de görevlendirmelerimizi yapacağız. İlçe belediyelerimizde bu yapılanmalarını yapıyorlar. Sıkıntıları tespit ettik. İnşallah güzel hizmetler yaparız. Esnaflarız için bu süre içinde önemli çalışmalar yaptık, şehir merkezini yeniledik. Büyükşehir ile birlikte daha büyük hizmetlerin yapılanması lazım. Malatya önümüzdeki yıllar içerisinde büyükşehir statüsü ile birlikte çok farklı bir şehir kimliğe bürünecek ve Malatya’yı sadece yerel yönetimler olarak düşünmeyeceği. Malatya’nın her anlamda gelişmesi için, Malatya’nın bölgede bir merkez olması içinde her türlü çalışmayı yapacağız. Uzun vadeli devlet planlamalarında Malatya’nın gelişmesi adına hızlı trenden, çevreyoluna kadar, Malatya’yı Güney’den Kuzey’e bağlayan Doğu-Batı istikametindeki bütün yollarının ilimizden geçmesine yönelik çalışmalardan tutunda şehrimize gelecek büyük devlet yatırımları ile birlikte İnşallah şehrimiz daha güzel bir geleceğe devam eder. Bütün esnaf odası başkanlarımıza ve bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra başta esnaf odası başkanlarımız olmak üzere şehrimizin hangi sorunuyla ilgili olursa olsun birlikte oturup konuşacağız, birlikte çözüm bulmaya çalışacağız” dedi.

Ziyarette Çakır ve esnaf odası başkanları bir süre sohbet ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız