SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaftan Çitfçi İçin Çağrı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, oda başkanları ile birlikte Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yeniden oluşturulan yönetimini ziyaret etti.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, ziyaretteki açıklamasında yeni yönetimin Malatyalı çiftçilerine faydalı olacağını belirterek, özellikle gübre fiyatları gibi diğer önemli girdilerdeki önemli fiyat artışını olmasının çiftçi kesimini büyük oranda zor durumda bıraktığını kaydetti. Keskin, "Çiftçinin geliri, giderini karşılamamaktadır. Özellikle akaryakıta gelen zamlar çiftçileri sıkıntıya koymuştur. Deniz ve havayolu taşımacılığı için yapılan KDV indirimi, çiftçi için de yapılmalı. Çiftçiye destek verilmeli. Tarımsız sanayi olmaz, sanayisiz de tarım olmaz. Çiftçilerimiz mutlaka desteklenmelidir. Zaman çok geçmeden mutlaka çiftçimizin sorunlarına çözüm bulunmalıdır" dedi.

Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, desteğe çok büyük oranda ihtiyaç duydukları bir dönemde ziyaret edilmelerinin anlamlı olduğunu söyleyerek, "Bizim gerçekten desteğe ihtiyacımızın olduğu bir dönem. Gerek fabrikamızın özelleştirilmesi, gerekse gübre fiyatlarının son zamanlarda alıp başını gitmesi. Pancar fiyatlarının ise çok çok düşük olması bizi gerçekten perişan etti. Malatya'nın bütün çiftçileri perişan durumdadır" diye konuştu.

Şerefhanlı, Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirmesi konusunda pancar üreticisini hiç bir zaman fikrinin alınmadığını belirterek, "Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi konusunda gelip de fikrimizi sorun yok. Bu konuda ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

Bu arada, Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Celal Şerefhanlı başkanlığındaki yönetim kurulunda Vahap Yoldaş, İsbat Aydoğan, Atilla Akın ve Hüseyin Gedik bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız