SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaftan Parkmetre Tepkisi.. "Yanlış Yapıyorlar"

0
Güncellendi - 2016-05-02 15:53:13
Esnaftan Parkmetre Tepkisi..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup esnaf, cadde üzerinde başlatılan parkmetre uygulamasının yanlış uygulandığını belirterek eylem yaptı.

Halfettin Mahallesi Şire Pazarı esnafı, caddede başlatılan parkmetre uygulamasını protesto etti. Caddeyi bir süreliğine trafiğe kapatan esnaf parkmetre uygulamasında araçlar için yer kazanmak amacıyla çapraz park yöntemi uygulandığını belirtti. Zaten dar olan caddenin araç parkıyla iyice daraldığını, kamyonet gibi araçların park edilmesi halinde trafiğin kapandığını aktaran esnaflar, ayrıca araçların kaldırıma çıkarak iş yerlerinin önünü kapattığını, bu nedenle uygulamanın eski sisteme döndürülmesini istedi.

Esnaflardan Mehmet Tetik, “Bu yolun dar olması nedeniyle araçların dik park edilmesi yolu tamamen kapatmaktadır. Buralar iş merkezi, bu nedenle yük indirme ve bindirmeden dolayı büyük araçlar giremiyor. Sadece taksiler girebiliyor. Burada yapılan parko metreden dolayı araçlar dik giriyor. Araçlar yatay park edilse sorun kalmaz” diye konuştu.

ŞİRE PAZARI ESNAFINDAN PARKMETRE UYGULAMASINA TEPKİ (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

Esnaflardan Faruk Titiz ise, "Belediye bu çizgileri çizerken burada ki hiçbir esnafa danışmadı. Önceleri dükkanlarımızın önüne bir araç park edilirdi. Kısmen de olsa dükkanlarımızın önü açıktı. Şu anda 3 tane araç park ediliyor. Dükkanlarımız önü kapalı. Hafta sonu cirolarımız yüzde 70 düştü. Bu zararımızı kim karşılayacak? Buranın eskisi gibi açılmasını istiyoruz. 65 esnaf imza topladık. İmzalarımızı Belediye’ye sunduk" ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf Ahmet Keskin, "Belediyelerin amacı para kazanmak değil. Esnafına ve milletine hizmet etmektir. Buraya yanlamasına araçları park ediyorlar. Buradaki bütün esnaf bundan mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için sadece bir tarafa ve yanlamasına park edilmesi gerekir" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • bülent dogan (7 yıl önce)
    kul hakkı...müslümanlaryaaaa....sizde duba dikin..hiç park yağtırmayınn...
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    zaten bu parkometre uygulaması yasal değil sayın hemşehrilerim.Sadece bir avukatın işlemi başlatması genel uygulamayı kaldıracaktır. Daha evvel bunu belediye adına yapan birkaç şirket hem gençleri kandırdı-maaş ödemedi- hemde belediyeye borç takıp gitti vesselam.......
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    bu gidişle büyükşehir belediye başkanı belediye binasını da kiraya verecek. arkadaş yolları tek yön yapıyorsun yolun bir tarafını değneçiye kiraya veriyorsun. yol çok genişsek çift yön yap, yok darsa kiraya da verme Allah hakkımızı sorumluların burnundan fitil fitil getirsin inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (7 yıl önce)
    yoksa hiç gitmezsiniz zaten avmye malatya insanın hayatı avm olmuş hergun aynı ınsalar aynı yerlere gıdıyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    sırf parkmetre yüzünden avm ye gidiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (7 yıl önce)
    durmak yok yola devam... oy verirken bunları düşünseydiniz....belediye başkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum..çok güzel oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)memet isimli kullanıcı yorumuna
    MALATYA HİÇ KUSURA BAKMA HAK ETTİĞİN GİBİ YÖNETİLİYORSUN ,,,, OY VERİRKEN BU ADAMLAR KAÇ VAKİT NAMAZ KILIYOR YERİNE NE İŞ YAPARLAR DİYE SORSAYDINIZ....
    0
    0
    Yanıtla