SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaftan Uyarılar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnafa verilen kredilerin faizlerinin düşürülmesi gerektiğini bildirdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin mali genel kurulu Esnaf Sarayı’nda yapıldı. Genel kurula Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, Bağ-Kur İl Müdürü Metin Sümer, İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, Sanayi ve Ticaret Müdürü Bayram Yumrutepe, SSK İl Müdürü Ahmet Özakdağ, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Altaş, Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mustafa Eren ile esnaflar katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, mali genel kurulun açılış konuşmasında, esnafa verilen kredilerin faizlerinin yüzde 7 ve 8'lere düşürülmesi gerektiğini belirtti. Evren, "Kredi sürelerinin 2 yıldan 5 yıla çıkarılmasını, ödeme sürelerinin de 6 ayda bir şeklinde yapılmasını istiyoruz. Esnafımızın önünü görebilmesi için kredi limitinin de 50 bin YTL'ye çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

Malatya'da 2006 yılında 250 esnafın kredi talebinde bulunduğunu ve şu ana kadar 5 milyon 300 bin YTL kredi verildiğini kaydeden Evren, şunları söyledi:

“Alacak takip oranı en az olan kooperatiflerden birisiyiz. Halk Bankası'nın Esnaf Bankası olmasını istiyoruz. Halk Bankası'nın yüzde 51 hissesi esnaf ve sanatkara verilmeli. Hükümet, esnaf ve sanatkara SSK, Bağ-Kur, enerji ve vergi muafiyetleri getirmeli. Çalışmaların şimdiki gibi devam etmesi halinde, 5 yıl sonra sanayi sitelerimizde kalfa ve çırak bulamayacağız. Sanayi sitelerimiz boş kalıp, dükkanlar da hayvan barınakları olacaktır."

Evren, Türkiye'de meslek liselerine gereken önemin verilmediğini ifade etti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin güzel çalışmalara imza attığını belirterek, aynı başarıların bundan sonarda sürdürülmesi temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız