SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB Başkanından ''Ağır'' Eleştiri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Vergi Dairesi'nin 3 yıl önce kimin nerde ne yemek verdiği araştırdığını belirterek, "Yapılanlar artık devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor" dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın uygulamalarına tepki göstererek, "Vergi Dairesi Başkanlığı adı altında bir başkanlık kuruldu. Esnaf ve sanatkarların hiçbir zaman vergisini vermemek gibi bir düşüncesi olmamıştır. Sanki bugüne kadar Maliye hiç görev yapmamış, Defterdarlık da hiç çalışılmamış. Sanki, defterdar dahil bütün ekibi uyumuş, yatmış, Malatya esnafı potansiyel hırsız olmuş. Artık öyle bir şey oldu ki ölülerimize kadar ellerini uzattılar. Kimin ölüsü varsa, kimin düğünü yapılmışsa, 1 yıl değil 3 yıl önce kimin nerde ne yemek verdiği araştırılıyor. Artık devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak seviyeye inildi. Vergi Dairesi personeli gidip esnaftan ne kadar kira verdiğini soruyor. Ancak ne kadar kazandığını, Bağ-Kur primi ödeyip ödemediğini, vergisini nasıl ödediğini sormuyor. Kimse sanmasın ki bu olaylara duyarsız ve sessiz kaldık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir Esnaf Şurası'nı yapmak için bir çalışma yürüttüklerini de söyleyen Keskin, "Esnafımızın yaşadığı sorunları her platformda dile getireceğiz. Özellikle küçük esnafımız içinde bazı kalemlerde KDV'nin indirilmesi için bazı çalışmalarda bulunuyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız