SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB'a, Bakanlıktan ''Büyük Marketler'' Yanıtı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin'in, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a, Malatya'yı ziyaretinde ilettiği "büyük marketler-mağazalar"la ilgili konuya, yazılı yanıt verildi.Büyük Mağazalar Kanun Tasarısı'nın önceki halinin revize edilerek, yeniden hazırlandığı bildirildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a 13 Mayıs 2005 tarihinde Malatya'ya yaptığı ziyaret esnasında verdiği dosyadaki büyük marketlerle ilgili sorulara Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü İbrahim Kısacık cevap gönderdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü İbrahim Kısacık imzasıyla Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gönderilen yazıda, "Ülkemizde 1990'lı yılların başında ivme kazanan marketleşme süreci, zamanla süpermarket, hipermarket ve grosmarket şeklinde adlandırılmak suretiyle büyük bir gelişim göstermiştir. Her türlü tüketim maddesi ve ihtiyaç malzemelerinin perakende ticaretinin yapıldığı ve büyük mağaza diye adlandırılan bu alış/veriş merkezlerinin sayılarının artması beraberinde problemleri de ortaya çıkarmıştır" denildi.

Kısacık'ın yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Avrupa ülkeleri ve Amerika'da yapılan hukuki düzenlemelerle önlenen problemlerin, ülkemizde de gönüne geçilmesi maksadıyla; bakanlığımızca hazırlanan ve TBMM'ye sunulmak üzere 12.02.2004 tarihinde Başbakanlığa gönderilen 'Büyük Mağazalar Kanun Tasarısı'nın yasalaşması, gündemde bulunan diğer yasal düzenlemeler ve AB çalışmaları sebebiyle mümkün olmamıştır. Bu itibarla, geçen süre içinde meydana gelen gelişmelerin de yasa tasarısına yansıtılmasını temin için yapılacak olan yeniden değerlendirmeler sebebiyle Büyük Mağazalar Kanun Tasarısı'nın iadesi 02.03.2005 tarihinde Başbakanlıktan talep edilmiş ve tasarı üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Büyük mağazalarla ilgili olarak meydana gelen gelişmeler paralelinde revize edilecek olan tasarı TBMM'ye sunulmak üzere Başbakanlığa gönderilecektir".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız