SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB'a Karayolu Yanıtı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB)’nin Malatya’nın ulaşımı ile ilgili problemlerini ilettiği Ulaştırma Bakanlığı, dosyayı inceleyerek cevap gönderdi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Malatya’nın önemli şehirlerarası ulaşım sorunlarını dile getirdiği dosyasının Ulaştırma Bakanlığınca incelenerek, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Fırat imzasıyla cevap gönderildiği belirtildi.

ESOB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen yanıtlar şöyle belirtildi:

“1-Karayolları Genel Müdürlüğümüzün 2008 yılı yatırım programında bölünmüş yol standardında yer alan 85 kilometre uzunluğundaki “(Malatya-Gölbaşı) Ayr.-Darende-6. Bl.Hd.- Gürün” yolunun 20 kilometresi sathi kaplamalı olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. 23 kilometrelik kesimde çalışmalar ihaleli olarak sürdürülmektedir. Kalan kesim ise yapım çalışmaları devam etmektedir.

2-“Malatya-Hekimhan-Sivas” devlet yolunun 2006 yılı Yılık Ortalama Günlük Trafik (YOGT) değeri 2149 taşıt/gün olup; yol mevcut trafiğe cevap vermektedir. Söz konusu güzergahtaki Yıllık Ortalama Günlük Trafik (YOGT) değeri yeteri sayıya ulaştığı takdirde bölünmüş yol yapılabilecektir.

3-“Malatya-Gölbaşı” bölünmüş yol projesi kapsamında yapımı sürdürülen Malatya-Sürgü arasında 70 kilometrelik yolun 7 kilometresi ihaleli olarak yapılmakta., 10 kilometrelik kesimde ise ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. İhalenin tamamlanmasını müteakip toplam 17 kilometrelik kesimde çalışmalar devam etmektedir. Malatya-Sürgü arasındaki diğer kesimler ise sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanma aşamasındadır.

4-Toplam 111 kilometre uzunluğundaki “Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya” yolunda 71 kilometrelik kesim sathi kaplamalı olarak trafiğe açılmış, 6 kilometrelik kesimde çalışmalar ihaleli olarak devam etmektedir. Kalan 34 kilometrelik kesimin (Yeşilyurt-Çelikhan arası) ise 2008 yılı içerisinde ihale edilmesi hedeflenmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız