SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB'da Keskin 4 Yıllığına Yeniden..

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB)'un genel kurulu yapıldı. 2000 yılından bu yana birlik başkanlığı görevini sürdüren Şevket Keskin, tek aday olarak katıldığı genel kurulda bu kez 4 yıllığına başkanlığa getirildi.

"ESNAF VE SANATKAR NAFAKASINI ZOR KAZANIYOR.."
ESOB'un 2005 yılı olağan genel kurulu, Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel kurula Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların çocuklarının nafakasını zor kazandığı bir dönemi yaşadığını belirterek, iç piyasanın daraldığını ve sıcak paranın kesildiğini söyledi.

Esnafın sürekli olarak siyasi iktidarlarca unutulduğunu ifade eden Keskin, "Seçimlerde esnaf için, 'Başımızın tacı, gönlümüzün nuru' diyorlar. Ancak iktidar koltuğuna oturunca esnafı unutuyorlar" dedi.

Keskin, esnafın oluşturduğu birlik ve beraberliğin önünde hiçbir gücün duramayacağını belirterek, faizden faizin alındığı tek ülkenin ise Türkiye olduğunu ifade etti.

Hükümetin süper marketlerin şehir dışına çıkartılması konusunda esnafın beklentilerine cevap vermediğini kaydeden Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan esnafa verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini söyledi. Keskin, Bağ-Kur'luların özel hastanelerden yararlanması için bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

TEK LİSTE..
Tek listeyle gidilen seçimde, aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı olan Şevket Keskin yeniden başkanlığa seçildi. Seçimlere, birliğin 298 delegeden 266'sı katılarak oy kullandı ve Keskin ile yönetim kurulu listesi, kullanılan oyların tamamını aldı.

ESOB Yönetim Kurulu'na Mahrukatçılar Odası başkanı Orhan Özbek, Kasaplar Odası başkanı Alaattin Çalışkan, İmalat Demir Tamir Sanatkarları Odası başkanı Cevdet Özyalın, Kahveciler Odası başkanı Hacı Karanfil, Hekimhan ESOB Başkanı Kaya Günay ve Manifaturacılar Odası başkanı Mehmet Özpolat getirildi.

ESOB Yönetim kurulu yedek listesinde ise sırasıyla Arif Kiras, Osman Ertürk, Hüseyin Baştürk, Hüseyin Onur, Mehmet Büyükelçi, Ali Özgül ve Taner Kılınç yeraldılar.

Birliğin Denetim Kurulu'na ise Faruk Yılmaz, Burhan Ayhan ve Hasan Karabulut; Disiplin Kurulu'na ise Mehmet Barut, Mehmet Sarıkaya ve Ahmet Bülbüloğlu seçildi.

Denetim kurulu yedek listesinde Kasım Gücü, Hikmet Özdemir ve İzzet Demirci, Disiplin Kurulu yedek listesinde de Abdulkadir Çoban, Muzaffer Dinçer ve Mehmet Mehteroğlu bulunuyor.

KESKİN'İN 3. DÖNEMİ..
Malatya ESOB Başkanlığı görevini 3. kez üstlenen Şevket Keskin, 2000 yılında o dönemin ESOB Başkanı Mehmet Acet'in vefatı üzerine bu göreve getirilmişti. 2002 yılında yapılan genel kurulda, o dönemki yasa gereği 3 yıllığına tekrar başkan seçilen Keskin, son yapılan yasa değişikliğiyle görev süresi 4 yıla çıkarılan birlik yönetiminde 3. kez başkanlığa getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız