SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB'dan Fransız Malına Boykot

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından, Malatya’da Fransız mallarını boykot kampanyası başlatıldı. Bu arada, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı da, Fransa parlamentosunun kararına tepki gösterdi.

"MALLAR RAFTAN İNECEK.."
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin yaptığı açıklamada Fransa Parlamentosu'nun Ermeni soykırımını reddetmeye para ve ceza verilmesini öngören yasa teklifini kabul etmesine tepki göstererek, “Fransa Meclisi, geçmişin ne olduğunu ve geleceğin ne olacağını bilmeden kendi tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza atmıştır.

Ortaçağ kabile meclisi anlayışını günümüz çağdaş dünyaya taşıyan Fransa Meclisi’nin tarihi gerçeklerle örtüşmeyen yanlış ve haksız kararına karşı Türk esnaf ve sanatkarı asla sessiz kalmayacaktır.

Bu nedenle Malatya’da Fransız mallarının raftan indirilmesi amacıyla bir kampanya başlatılmıştır. Ayrıca, esnaf ve sanatkarlarımız, bu konuda başlatılacak diğer kampanya ve eylemlere de sonuna kadar destek verecektir” şeklinde bilgi verdi.

Keskin, “Fransa Meclisi aslında özgürlüğün ve düşüncenin soykırımını yapmıştır. Fransa Meclisi aldığı karar ile 1. Dünya Savaşı’nda Ermenilerin Anadolu’da yaptığı sayısız katliamlara ortak olduğunu resmileştirmiştir. Fransa’yı, Anadolu’daki Ermenin yaptığı katliamların resmi ortağı olarak görüyoruz” dedi.

TSO'NUN TEPKİSİ..
Öte yandan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı da, Fransa'nın aldığı kararı kınadıklarını belirtip, bu karar ile dostluk ve ekonomik ilişkilerin kaygı verici aşamaya geldiğini bildirdi.

Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını red etmeyi suç sayan kanun tasarısını kabul etmesiyle ilgili olarak yazılı açıklama yapan Fındıklı, "Fransa'nın dünya barışı özgürlüğüne sıktığı bu kurşunu, bu anlamsız tutumunu tüm Türkiye kamuoyu gibi nefretle kınıyoruz."dedi.

Tepkilerin, aklın sınırları, medeniyetin verdiği ölçülerde ve bize yakışan şekilde gösterilmesi gerektiğini bildiren Fındıklı, "Bu tür yanlışlıklar, oluşturulan dostluklar ve ekonomik ilişkiler açısından son derece kaygı vericidir. Bu kaygıyı duyacak tarafın da Fransa olacağı muhakkaktır." ifadesiyle açıklamasını tamamladı.

BELEDİYE ŞİRKETİ..
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan kanun tasarısını kabul etmesiyle ilgili, Fransa ürünlerini boykot etme kararı alınması durumunda bu kararı uygulayan ilk kurum olacaklarını bildirdi.

Malatya'da 11 marketi bulunan Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin Genel Müdürü Osman Furkan, "Fransız mallarıyla alakalı Türkiye genelinde bir kampanya başlatılırsa Danimarka mallarında olduğu gibi ilk karşı eylemi ve desteği veren şirket Esenlik Şirketi olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız