SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ESOB'dan Yapılandırma Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) tarafından prim borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili olarak başlatılan uygulama hakkında bilgi verilerek, talep eden esnafların 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreterliğinde yapılan yazılı açıklamada, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun uygulamasının başladığı ve esnaflar içinde uygulamada kapsamında kolaylıklar sağlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından; 2020/ Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; Sigorta primleri, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigorta primleri, 31.12.2020'den önce kesinleşen idari para cezaları, İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, İsteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, yapılandırma kapsamına alınmıştır.

Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı ile güncellenecektir. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, 2 taksitle ödemede ise yüzde 50’si silinecektir.

Yapılandırmadan yararlanmak için 31 Aralık  2020 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 1 Mart 2021’e kadar ödemek gerekmektedir.

Bu kapsamda bulunan tüm esnaf ve sanatkârlarımız e-devlet üzerinden, şahsen herhangi bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.

Yine; 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, ihya borçları için sigorta dosyalarının olduğu yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne 31 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir.”

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız