SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrar Gölde, Polis Peşinde..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:31
Esrar Gölde, Polis Peşinde..
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü,  8 ayrı operasyonda   toplam; 3 kg 766 gram gram esrar maddesi, 265 adet ecstasy hap, 81 adet uyarıcı nitelikli Captagon hap, 12 adet Yeşil Reçeteye Tabi Hap ve 1 Adet Kırmızı Reçeteye Tabi Hap ele geçirdi, 14 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonlarla ilgili polis açıklaması şöyle:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelinde sokak satıcılığı yöntemleri ile uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik 04.07.2015 - 26.07.2015 tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında;

OLAY-1 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen Ş.T. isimli şahsın yapılan üst aramasında 1 adet ecstasy hap, Yeşil Reçeteye Tabi 2 adet hap, Kırmızı Reçeteye Tabi 1 adet hap ele geçirilerek şüpheli gözaltına alınmıştır.

OLAY-2 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen M.K. isimli şahsın yapılan üst aramasında 81 adet Captagon hap ve 116 adet ecstasy hap ele geçirilerek şüpheli gözaltına alınmıştır.

OLAY-3 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen C.D., E.D., G.D. ve N.P. isimli şahısların içerisinde bulundukları araçta yapılan aramada daralı 694 gram esrar maddesi ele geçirilerek şüpheliler gözaltına alınmıştır.

OLAY-4 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen H.B., C.Ö. ve M.K. isimli şahısların içerisinde bulundukları araçta yapılan aramada 124 adet ecstasy hap ele geçirilerek şüpheliler gözaltına alınmıştır.

OLAY-5 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen Ü.K. isimli şahsın yapılan üst aramasında 7 adet ecstasy hap ve 6 adet Yeşil Reçeteye Tabi hap ele geçirilerek şüpheli gözaltına alınmıştır.

OLAY-6 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen Y.S. isimli şahsın yapılan üst aramasında 12 gram esrar maddesi ele geçirilerek şüpheli gözaltına alınmıştır.

OLAY-7 Görevlilerimizce durumundan şüphelenilen S.Y. isimli şahsın yapılan üst aramasında 17 adet ecstasy hap ve 4 adet Yeşil Reçeteye Tabi hap ele geçirilerek şüpheli gözaltına alınmıştır.

OLAY-8 İlimiz Kale ilçesinde B.P. ve Y.G. isimli şüphelilerin içerisinde bulunduğu araç görevlilerimizce durdurulmak istenilmiş, araç dur ihtarlarına uymayarak, Karakaya baraj kenarına doğru kaçmış, araç içerisinde bulunan şahıslar yakalanmamak amacıyla araçta bulunan poşet içerisindeki 3 kg 060 gram esrar maddesini baraj göletine atmış ve kaçmaya çalışmışlar, görevlilerimizce gölete atılan uyuşturucu madde muhafaza altına alınarak şüpheliler gözaltına alınmıştır.

Yapılan çalışmalar sonucunda 8 ayrı yakalamada 14 şüpheli şahıs yakalanarak        toplam; 3 kg 766 gram gram esrar maddesi, 265 adet ecstasy hap, 81 adet uyarıcı nitelikli Captagon hap, 12 adet Yeşil Reçeteye Tabi Hap ve 1 Adet Kırmızı Reçeteye Tabi Hap ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında “TCK. 188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak), TCK. 191 (Kullanmak tçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Bulundurmak)

suçlarından yasal işlem yapılmış, 5 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış,             3 şüpheli şahıs TUTUKLANMIŞTIR.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde kaçakçılık olaylarına yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları hususu;

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

KAÇAK OPERASYONLARI..

Bu arada, polisin kaçak operasyonları ile ilgili de şu açıklama yapıldı:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelinde 15.07.2015 - 27.07.2015 tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında;

OLAY 1- Görevlilerimizce yapılan çalışmalarda 15.07.2015 tarihinde S.U. ve V.A. isimli şahsa ait işyerinde yapılan aramada çeşitli markalarda 246 paket sigara ele geçirilmiş şüpheli 2 şahıs hakkında 5607 SKM (Kaçak Sigara) suçundan işlem yapılmıştır.

OLAY 2- Görevlilerimizce yapılan çalışmalarda 23.07.2015 tarihinde S.K. isimli şahsa ait işyerinde yapılan aramada çeşitli markalarda 15 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiş şüpheli 1 şahıs hakkında 5607 SKM (Kaçak Cep Telefonu) suçundan işlem yapılmıştır.

OLAY 3- Görevlilerimizce yapılan çalışmalarda 23.07.2015 tarihinde M.K. isimli şahsa ait işyerinde yapılan aramada çeşitli markalarda 8 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiş şüpheli 1 şahıs hakkında 5607 SKM (Kaçak Cep Telefonu) suçundan işlem yapılmıştır.

OLAY 4- Görevlilerimizce 23.07.2015 tarihinde yapılan istihbarı çalışmalar sonucu 44 ** *** plaka sayılı araçta yapılan aramada 2.800 paket gümrük kaçağı sigara ile 3.957 paket kaçak puro ele geçirilmiş şüpheli 1 şahıs hakkında 5607 SKM Gümrük Kaçağı Sigara ve Puro) suçundan yasıl işlem yapılmıştır. 

OLAY 5- Görevlilerimizce 25.07.2015 tarihinde yapılan yol uygulamasında 34 ** **** plaka sayılı araçta yapılan aramada 920 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, şüpheli 1 şahıs hakkında 5607 SKM (Kaçak Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır. 

OLAY 6- Görevlilerimizce 26.07.2015 tarihinde yapılan yol uygulamasında 02 ** *** plaka sayılı araçta yapılan aramada 1.480 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, şüpheli 2 şahıs hakkında 5607 SKM (Kaçak Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır. 

Yapılan 6 ayrı çalışma sonucunda toplam: 5.446 paket gümrük kaçası sigara, 3.957 paket kacak puro ile 23 adet kacak cep telefonu ele geçirilmiş olup 8 şahıs hakkında 5607 SKM sucundan yasal işlem yapılmıştır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde kaçakçılık olaylarına yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları hususu;

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız