SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrar Operasyonları Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Polis tarafından yapılan operasyonda bir yolcu otobüsünde 6 kilo 600 gram esrar bulundu. Darende'de Jandarmanın yaptığı bir başka operasyonda ise 13 kilo esrar ele geçirildi.

YOLCU OTOBÜSÜNDE..
Yolcu otobüsündeki esrarla ilgili polisten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerimizin Esrar maddesi kaçakçılığı ile ilgili yapılan çalışmaların devamında, elde edilen bir bilgi neticesinde Diyarbakır ilinden hareket eden Şehirler arası bir otobüste Esrar Maddesi taşındığının öğrenilmesi üzerine 15.09.2006 günü yapılan takip neticesi bahse konu otobüsün ilimiz girişinde durdurulması ile birlikte yapılan aramada;

Otobüste bulunan bir bagajda, spor çanta içerisinde üç ayrı poşet içerisine sarılmış vaziyette toplam ağırlığı 6.600 gr. Esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Konuya ilişkin üç şahıs hakkında işlem yapılmış şahıslardan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

Gençlerimizi hedef alan Uyuşturucu madde tacirleri karşısında son günlerde yapmış olduğumuz Operasyonların üst seviyeye çıkması yine halkımızın desteği ile yakından alakalı olup, tüm halkımız bu tip konulara ilişkin bilgilendirme veya ihtiyaç halinde Polis imdat 155 hattı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kullanımında olan 322 31 12 nolu telefon ile irtibat kurmaları önemli görülmektedir."

Bu olayla ilgili olarak, Polis Bülteni'nde de, "15.09.2006 günü Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünü yapılan bir ihbarda 34 STR 06 plaka sayılı şehirler arası otobüste esrar maddesi taşındığını dair yapılan ihbarın ilgili birimimize faks ile bildirilmesi üzerine bahse konu araç yakalanarak bagaj numaralarına göre yolcular tek tek kontrolden geçirilmiş yapılan bagaj kontrolünde 46 numaralı dört parça bagajın sahibi İ. A. (35 yaşında kadın) Lacivert spor valizin kendisine ait olmadığı beyan etmiş, çanta içerisinde yapılan aramada 6,600 kğ esrar maddesi ele geçirilerek muhafaza altına alanmış, otobüs muavini C. K. alınan ifadesinde bagajları Diyarbakır terminalde M. İsimli şahısla birlikte yetiştirdiklerin beyan etmiş, adli mercilere sevk edilen şüpheliler serbest bırakılmış, C.sasvcılığına ifade vermek için müracaatta bulunan kendisini M. D. olarak tanıtan şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır." bilgisi yeraldı.

DARENDE'DE..
Öte yandan, Jandarma’ya yapılan bir ihbarda Darende ilçesi Günpınar Köyü Yokuş mevkiinde Ç. lakaplı 63 yaşındaki M.U. adlı şahsın evinde, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine götürülmek üzere 8-10 kilo esrarın paketlenmiş halde bulunduğu bildirildi. Savcılıktan alınan arama kararıyla M.U. adlı şahsa ait evde yapılan aramada, bez torbalar ve plastik kovalar içerisinde 13 kilo 360 gram kubar esrar ele geçirildi. Firarda olan M.U. adlı şahsın yakalanmasına çalışılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız