SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrar ve Sigara Ele Geçirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:39
Esrar ve Sigara Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda esrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan aramalarda, Battalgazi ilçesinde A.S. adlı şüphelinin çantasında 3 kilo 345 gram kubar esrar ele geçirildi.

Ayrıca Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faal olmayan bir fabrikadan hırsızlık olayına karışan M.B., R.T., N.Ö. adlı şüpheliler ile birlikte 100 kilogram elektrik kablosu, Kale ilçesinde yolcu otobüsünde yapılan aramada A.H. isimli şüphelinin valizinde 300 karton kaçak sigara, yine Kale ilçesinde F.G. adlı şüpheliye ait otomobilin bagaj ve motor kaputunda yapılan aramada 145 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen suç unsurlarına el konulurken, yakalanan zanlılardan hırsızlık olayına karışan 3 kişi, "uyuşturucu imal ve ticaret" suçundan ise 1 şüpheli tutuklandı.

Polisin Operasyonları

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler aktarıldı. Kaçak sigara, gümrük kaçağı cep telefonu ve makaronun ele geçirildiği operasyonlar ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı; 

"Olay -1- 08/12/2012 günü İstanbul ilinden kargo aracılığıyla gönderilen kolide yapılan aramada Iphone marka 19 adet Gümrük Kaçağı Cep Telefonu ele geçirilmiş, olay ile ilgili iki şahıs hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Cep Telefonu) suçundan işlem yapılmıştır. 

Olay -2- 09/12/2012 günü polis kontrol noktasına gelen bir araçta yapılan aramada baharat kutuları içerisine gizlenmiş şekilde değişik markalarda toplam 10.500 paket Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirilmiştir. Ele geçirilen sigaraların sahibi araç sürücü hakkında 5607-4733 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır. Ele geçirilen sigaralar İlimiz Gümrük Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Olay -3- 10/12/2012 günü şüpheli bir araçta yapılan aramada çeşitli markalarda toplam 1.450.000 adet Gümrük Kaçağı Makaron ele geçirilmiş, Makaron naklinde kullanılan araca el konulmuştur. Olayla ilgili iki şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız