SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrarengiz Kesinti ve Yangın!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:00:11
Esrarengiz Kesinti ve Yangın!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ile Yazıhan arasındaki bölgede, elektrik kesintisiyle birlikte görülen  alevler Malatya il merkezinde de  izlendi. Trafolara yönelik bir sabotaj olduğu düşüncesiyle güvenlik birimleri alarma geçerken, Malatya’nın yüksek kesimlerinde ve binalarında oturan onlarca vatandaş, polis ve jandarmaya yangın- parlama ihbarı yaptı. Tüm kenti etkileyen elektrik kesintisi 20 dakika kadar sürerken, itfaiye de daha sonra yangının yerini saptadı. Bölgede yüksek gerilim enerji hattı bulunması nedeniyle, itfaiye uzun süre müdahale edemedi.

 Olay,  gece yarısından sonra 02:15 sularında meydana geldi. Aniden şehir merkezinde elektriklerin kesilmesi üzerine, özellikle TOKİ bölgesinde oturanlar balkonlarına çıktıklarında Yazıhan ilçesine yakın bir bölgede alev toplarının yükseldiğini ve alevlerin 5-10’ar saniye ile küçülüp büyüyen patlamaları gördü. Yakın çevresini çemberine alarak büyük oranda aydınlatan alevleri gören vatandaşlar durumu 110 ile 155’e bildirirken, Yazıhan bölgesinde ise yine vatandaşlar polis ve jandarmaya ihbarda bulundu.

Bazı vatandaşların yangının veya parlamanın Taştepe ve Kaynarca bölgesinde yaşandığını ve bazı vatandaşlarında Dilek bölgesinde olayın gerçekleştiğini ihbar edince İtfaiye ekipleri önce şehir merkezinde arama çalışması yaparken, polis ekipleri de bu bölgelere yönlendirildi.  Yaklaşık  20 dakika süren elektrik kesintisi daha sonra bölge bölge verilmeye başlandı.

Şehir merkezide olayın yaşanmadığı anlaşılınca şehrin kuzeyindeki bölgeler araştırılmaya başlandı. Alev ve yaydığı ışığı izleyen yetkililerce olayın, Yazıhan-Arguvan yol ayrımı bölgesindeki Kanalboyu olarak nitelendirilen noktada yaşandığı tespit edildi. Ancak bölgeye giden itfaiye ekipleri, müdahale ve bölgeye yaklaşmak için elektrik kurumundan ekibin gelmesini bekledi. Saat 03.15 sularında yangının trafodan mı yoksa bölgedeki yüksek gerilim hattından mı kaynaklandığı konusu tam olarak tespit edilemedi.

Olayla ilgili araştırma sürüyor.

FOTOĞRAF: Elektrik kesintisiyle birlikte ortaya çıkan ve kent merkezine 20-25 kilometre mesafedeki bir alanda olduğu değerlendirilen yangın ve parlama, Beydağı'ndan böyle görüntülendi. (Burhan KARADUMAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız