SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esrarengiz' Kesintiler!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:39
'Esrarengiz' Kesintiler!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelinde Salı günü yaşanan internet kesintisi il genelinde işlemlerin aksamasına neden oldu. Saat 16.00 sıralarında internetin kesilmesinden sonra kurumun müşteri hizmetleri numarasını arayan vatandaşlara, kesintinin bakım çalışmalarından dolayı yapıldığı ve en erken saat 18.00'de geleceği yönünde bilgiler verildi. 

Farklı Saatler.. Farklı İş Yerleri!..

Yeni Malatya Gazetesi'ne ulaşan bir vatandaş, Salı günü saat 14.30 sularında özel bir hastaneye tomografi sonuçlarını öğrenmek için gittiğinde hastane yetkililerinin " Sistemler gitti hiç bir şey yapamıyoruz" dediğini söyledi. Başka bir vatandaş ise öğleden sonra ve iftar saatinden sonra cep telefonu şirketinin Malatya'daki bayisine işlem yaptırmak için gittiğini, iki gidişinde de yetkilinin sistemin arıza vermesinden dolayı hiçbir işlem yapılamadığı şeklinde bilgi verdiğini ifade etti. 

"Böyle Bir Şey Mümkün Değil!"

Malatya Türk Telekom Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ise kesintinin Kayseri merkezli bir arızadan kaynaklandığı ve saat 16.00 sularında başlayıp yarım saat içerisinde giderildiği belirtildi. Yetkililer, Malatya'nın ADSL ve VDSL alt yapısında  kısa süreli sorunlar yaşandığını söyleyerek iddialara karşı, "Böyle bir durum söz konusu değil. Hastane ve büyük kurumsal şirketlerin kendilerine özel bir sistemleri (kapalı ağ) var. Malatya'da yaşanan sorun sadece bireysel kullanıcıların sistemlerinde oldu. " cevabını verdiler.

Malatya'ya Hizmet 4 İlden Geliyor

Malatya'nın internet altyapısının Kayseri, Adıyaman, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden alındığını söyleyen Telekom yetkilisi, "Öncelikli olarak sistem Kayseri altyapısından geliyor. Sorunun kısa sürede giderilememesi durumunda diğer illerden de hizmet alınabiliyor." ifadelerini kullandı. 

Vatandaş Yorumları..

Sorunlar ile karşı karşıya kalan bazı vatandaşlar ise durumu internet sistemlerine yapılan saldırı olarak değerlendirerek, "Olay vatandaşlardan gizleniyor." iddiasında bulundular. 

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız