SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrarengiz Ölümlerin Sırrı Ne?

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Hürriyet Gazetesi

Malatya’nın Pötürge İlçesi’ne bağlı Bakımlı Köyü’nde yaşayan ve 9 çocukları olan Hamit ve Fatma İnce çiftinin halsizlik şikayetiyle hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki oğulları Ramazan İnce, 27 Temmuz 2003’de hayatını kaybetti.

Bu acı olayın ardından ölüm, İnce Ailesi’nin peşini bırakmadı. 3 yıl içerisinde Hamit ve Fatma İnci ile 3 çocuğu hayatını kaybetti. Bahçelievler Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Nihat İnce de tedavi gördüğü Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 21 Ocak’da son nefesini verdi.

SİYANÜR VE BAKIR

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 20 Ocak günü kaldırılan ve tedaviye alınan 23 yaşındaki Mithat İnce’nin hastalığına ise teşhis konulamadı. Mithat İnce’nin vücudunda yüzde 37 oranında siyanür ve bakır tespit edildi.

BİZİ ZEHİRLEDİLER
İnce Ailesi’nin hayatta kalan üyelerinden 29 yaşındaki Demir İnce, ailesinin zehirlendiğini söyledi. İlk ölüm olayının yaşandığı tarihte askerde olduğunu, hayatta kalan ablaları Kadife İnce ile Sultan Yalçın’ın evli olduğunu ifade eden Demir İnce, "Geri kalanlardan 7’si öldü, sonuncusu da şu an hastanede ölümle savaşıyor. Ölümlerin ardından hastaneler net bir teşhis koymadı. Ölümlerin solunum ve böbrek yetmezliğinden kaynaklandığını söylediler. Ama ben ölümlerin hastalıktan kaynaklandığına inanmıyorum" diye konuştu.

300 DÖNÜM ARAZİ VAR
Köyde yaklaşık 300 dönüm arazileri ve kayısı bahçeleri olduğunu söyleyen Demir İnce, ailesinin mal varlıkları nedeniyle zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Demir İnce, ölüm nedenlerinin tespit edilmesi için savcılığa başvurduğunu ve gerekirse ölenlerin mezarlarının açtırılarak otopsi yaptıracağını sözlerine ekledi. Demir İnce, "Ailemin o tarihte zehirlendiğini düşünüyorum. Ölenlerin hepsi halsizlik şikayetiyle hastaneye yürüyerek gittiler. Ancak hiç biri iyileşmedi ve bir teşhis de konulmadı" dedi.

3 yıl içinde 7 kişi art arda öldü

Ramazan İnce: 25 yaşında. 27 Temmuz 2003’de Taksim İlkyardım Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Özlem İnce: 16 yaşında. 10 Nisan 2004 tarihinde Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti.

Esat İnce: 18 yaşında. 23 Nisan 2004 tarihinde Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti.

Hamit İnce: 58 yaşında. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanesi, Florance Nightingale Hastanesi’nde aylarca tedavi gören baba Hamit İnce, 27 Temmuz 20004 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Fatma İnce: 55 yaşında. Eşinin ölümünden 9 ay sonra 18 Nisan 2005 tarihinde Bakırköy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Aynur İnce: 14 yaşında. Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde 20 Kasım 2006 tarihinde hayatını kaybetti.

Nihat İnce: 19 yaşında. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 21 Ocak 2007 tarihinde hayatını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız