SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrarengiz Tüneller!

A- A+ PAYLAŞ

Şifa Mahallesi İnönü caddesi’nde yapılan (Tekel karşısı Gözde Hastanesi arkası) inşaat temel çalışması sırasında üç adet tünel ağzı bulundu. Bir insanın rahatça sığabileceği tünellerin nereye bağlandığı merak konusu oldu. Mahalle sakinleri tarafından buranın çok eski yerleşim yerlerinden biri olduğu belirtildi.

İnşaat mahalline giden basın mensupları İnşaat çalışması devam eden fakat daha üstü örtülme aşamasına gelmeyen ikisi 60 cm civarında çaplı, diğeri daha küçük tünel ağzı ile ilgili mahalle sakinleri ile ve inşaatın sahipleri ile görüştü.

Bazı mahalle sakinleri; "Bildiğimiz kadarı ile buralar çok eskiden kalabalık bir yerleşim alanı idi. Bunun en bariz örneği ise Tahtalı Minare Hamamı. Büyüklerimizden dinlediğimize göre buralarda eskiden Ermeni vatandaşlarımız da yaşıyormuş. İnşaat daha yükselmeden yani tünellerin ağzı kapanmadan uzmanlarınca tetkik edilmeli” dediler.

İnşaatın ve Gözde Hastanesinin sahiplerinden olan Dr. Kenan Kalı ise; “ Hastanemize ek bina yapmayı düşündüğümüz bu alanda temel açma çalışmaları sırasında gördüğünüz üç tünel ağzı ortaya çıktı. Gördüğümüz kadarı ile çok eski bir tünele benziyor. Mahallelinin dediğine göre burası çok eski bir yerleşim alanı imiş ve burada önemli miktarda Ermeni vatandaşlarımız da yaşıyormuş. Ucunun nereye çıktığını ve hangi amaçla yapıldığını da bilmiyoruz ve tarihsel bir değeri var mı yok mu onu da bilmiyoruz” dedi.

Konu, haberciler aracılığıyla Müze Müdürlüğüne bildirilmesinden sonra olay yerinde bir incele yapan Müze Müdürlüğü ekipleri ise “ Geç dönemlerde yapılmış bir tünel olduğunu gördük. İlk gözlemlerimiz buranın(tahıl-gıda gibi) bir depo olarak kullanıldığı ve tünelinde bu depolara ulaşım yolu olduğudur. İnşaatı durdurmaya gerek görmedik” ifadelerini kullandılar.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız