SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esrarengizliğe Devam!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:08
Esrarengizliğe Devam!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da telefon görüşmelerini etkileyen ve araçların kumandalarını bloke eden esrarengiz sinyal kesiciyle ilgili haber sonrasında, yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. 

Esrarengiz olay 30 Ocak 2015 tarihinde malatyahaber.com tarafından gündeme getirilmişti. Saray Mahallesi Hamikoğlu Sokağı'nda yaşanan olayda, kim veya kimler tarafından kullanıldığı bilinmeyen ve sinyal bozucu (jammer) olarak tahmin edilen cihaz, telefon görüşmelerini engellediği gibi araç kumanlarını da bloke etmeye devam ediyor. 

Bazı sürücülerin araç kapılarını açık bırakarak gitmelerine neden olan esrarengiz jammer, hırsızlığa da adeta davetiye çıkarıyor. Daha önce başka illerde özellikle bu amaç için jammer kullanan hırsızlar,  avm ve kreş gibi yerlerin önlerine pusu kurarak cihazları çalıştırıp, sürücülerin kapıları kilitlemesini önlüyorlardı. Kapıları kilitlediklerinin zanneden sürücüler araçlarının başından ayrıldıktan sonra, hırsızlar harekete geçerek araçların içindeki değerli eşyaları çalıyorlardı. 

Mahalleli tarafından sokak üzerinde bazen cep telefonu görüşmelerinin de etkilendiği dile getirilirken, durumun devam etmesi yetkililerin konuyla ilgili herhangi bir önlem ve araştırma yapmadığını ortaya koyuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız