SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eşsiz' Bayramlaşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da resmi bayramlaşma öğretmen evinde gerçekleştirildi.

Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine Vali Ulvi Saran, AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin ve Fuat Ölmeztoprak, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AKP, CHP, MHP, TP İl başkanları ve temsilcileri, bazı İlçe ve Belde Belediye başkanları, TSO, SMMMOB, MASİAD, ESKKK, ESOB’a bağlı odaların başkan ve temsilcileri, MEV İl temsilcileri, muhtarlar derneklerinin yanı sıra askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma törenine, Perşembe akşamı Cezmi Kartay Caddesi'ndeki bir birahanede meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay damgasını vurdu. Vali Ulvi Saran, bayramlaşma töreninde “Böyle bir bayramda Malatyalılarda bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Kurban bayramının bütün Malatyalılara sevgi, huzur ve kardeşlik vesilesi olmasını; dargınlıkların giderilmesi ve sevinçlerin paylaşılmasını arzu ediyorum. Tüm Malatyalıları sevinç ve mutlulukla nice bayramlara ulaşmasını temenni ediyorum" dedikten sonra dört kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili olarak da açıklamalar yaptı.

Vali, “4 vatandaşımızın hayatına mal olan böylesi bir olayın bayram arifesinde meydana gelmesi acımızı bir kat daha artırıyor” derken Emniyet Müdürü Kahya, “Failler en kısa sürede yakalanacaktır” dedi.

Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından karşılanan davetliler daha sonra gruplar halinde Malatya ve ülke gündemine ait sorunları tartıştılar.

NOTLAR..
• İlimizin ekonomi ve ticaret dünyasına yön veren kuruluşlar olan TSO, SMMMOB ve MASİAD’ın başkanları ilimiz ekonomik ve ticari yaşamının geleceği konusunda kendi aralarında tartışırlarken, Eczacılar Odası başkanı ve temsilcileri meslektaşlarının yaşadıkları sorunları TBMM’de dile getirmesi ve çözüm bulunması amacıyla hazırladığı dosyayı, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’na sunarken dosyayla ilgili ayrıntılı bilgileri şifahi olarak vermeleri dikkatlerden kaçmadı.

• Bayramlaşma törenine ayrı ayrı gelen AKP milletvekilleri masaları tek tek gezerek bayramlaşırken, yakalandığı hastalık nedeniyle uzun süredir Malatya’dan ayrı kalmak zorunda kalan CHP Milletvekili Aslanoğlu'na davetlilerin ilgisi büyüktü.

• Bayramlaşma törenine katılan AKP ile teşkilatının temsilcileri daire müdürleri ve belediye başkanlarının talepleri ile boğuşurken CHP ve MHP temsilcileri arasındaki bahar havası doruklardaydı.

• Emniyet Müdürünün etrafını kuşatan gazeteciler ve davetliler dört kişinin yaşamına neden olayla ilgili bilgi almaya çalışırlarken, diğer masalarda cinayetle ilgili hararetli bilgi alışverişi yaşanıyordu.

• Bayramlaşma törenlerine eşleri ile gelmeyi gelenek haline getiren askeri yetkililerin, bu geleneği bırakan bir görüntü çizmeleri de gözden kaçmadı. Malatya'daki görevine birkaç ay önce atanan Vali Ulvi Saran'ın eşini Malatya'ya getirmemesi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da toplantılara eşli olarak katılmamaları nedeniyle, askerlerin de bayramlaşma törenine eşsiz geldikleri yorumu yapıldı.

• Gerek Sağlık Bakanlığı'nın gerekse din görevlilerinin, domuz gribi nedeniyle bayramlaşırken tokalaşılmaması ya da öpüşülmemesi yolundaki tavsiyelerine rağmen, resmi bayramlaşmada buna dikkat edilmediği gözlendi. İl yöneticileri konuklarını kapıda tek tek tokalaşarak karşılarken, bayramlaşmaya katılan konuklar da kendi aralarında tokalaştılar.

POLİSEVİ'NDE..
Öte yandan Malatya'da Emniyet Müdürlüğü tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi.

Polis Evi'nde düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın yanı sıra emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız