SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eşsiz Bir Lider"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi’nde "Türk Siyasi Hayatında Atatürk’ün Yeri" konulu konferans verildi.

Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapılan ve İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Buran'ın konuşma yaptığı "Türk Siyasi Hayatında Atatürk’ün Yeri" konulu konferansa; Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Doç. Dr. Hasan Buran, "Mustafa Kemal Atatürk, üzerinde çok iyi düşünülmesi ve duygusallıktan arınarak bütün yönleri ile bilimsel olarak ortaya konması gereken bir kişiliktir. Atatürk’ün bütün yönleriyle bilimsel olarak ele alınması, şimdiki ve gelecek nesillerin onu anlamalarını kolaylaştıracaktır. Atatürk, başarılı bir askeri komutan, ülkenin bağımsızlığını kazanmasında rol sahibi, yeni devletin kurulmasında rolü olan, ilerlemeci, reformcu, esnek ideolog, uygulamacı, kişisel mal varlığını devlete bırakabilen bir liderdi. Atatürk, Milli Mücadele'de milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçıdır. Bu özellikleriyle, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlardan biri olduğunda şüphe yoktur. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir. Tarihin büyük tanıdığı şahsiyetlerle mukayesesi yapıldığı zaman türlü bakımlardan bariz üstünlükleri göze çarpmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"Giriştiği mücadelenin başından sonuna kadar Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylemiştir" diyen Buran, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bütün teşebbüslerinde millet sevgisine dayanmış, kudretli kişiliği ve gerçeği sezişe dayanan ikna kuvvetiyle kitleleri sürükleyebilecek bir lider olduğunu göstermiştir. Milli kurtuluşa bayrak olan fikirleri, görüşleri ve etkileri ülke sınırlarını aşmış, mazlum milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde manevi kuvvet olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal, bilindiği gibi yalnız bir devlet kurucusu değildir. O, kurduğu devleti Türk milletinin tarihi ve sosyal şartlarının gerekli kıldığı geliştirici sağlam temellere oturtmayı da ön planda tutmuş olan bir inkılapçıdır. Atatürk geçmişle gelecek arasında, değiştirilmesi gerekenle, değişen düzen arasındaki geçişi başarıyla temsil edebilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız