SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eşsiz Kişilerden Biriydi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:03:06
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi yönetimi,  2.Cumhurbaşkanı hemşehrimiz İsmet İnönü’nün 41. Ölüm yıldönümü dolayısıyla birer açıklama yaptı.

"HER ZAMAN ÖVÜNÜYORUM.."

İnönü’nün hemşerisi olmakla her zaman övündüğünü kaydeden Ağbaba, İnönü’nün Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden ender kişilerden biri olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba İnönü’nün ölüm yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"25 Aralık 2014 tarihinde, hemşerisi olmakla her zaman övündüğüm İsmet İnönü’yü  41.ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla anacağız.

İsmet İnönü, I. Dünya Savaşının arkasından  Emperyalist  güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan mimarlardan biridir.

İnönü aynı zamanda Cumhuriyetin demokratikleşmesi için, bu yolun kilometre taşlarından olan çok partili sistemin de mimarıdır.Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden eşsiz kişilerden biridir. 1950 Genel seçimlerinden sonra, söylediği; “bu siyasi yenilgi benim en büyük zaferimdir” cümleleri onun demokrasiye ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir.

Bugün İnönü’ye diktatör diyenler, tek adam ilan edenler, İsmet Paşa’nın çok partili sisteme geçerek Türkiye’yi getirdiği noktayı unutanlardır. Özgür ve demokratik bir cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerin İnönü’ye laf etmeleri kabul edilemez.

Elbette, İnönü düşüncelerinin muhalifleri vardı, var olmaya da devam ediyor. Muhalifler o gün Amerikan Mandacıları, işbirlikçileriydi, bugün İnönü’nün memleketinde Kürecik’e  Amerika’nın füze kalkanını koyanlardır.

İsmet İnönü’nün siyasi kimliğinin en tartışılmaz yönlerinden biri de dürüstlüğüdür. Toplumumuz günümüzde yaşanılan olayların ardından  onun dürüst siyasetçi kimliğini çok daha yalın görmeye başlamıştır. İsmet İnönü’nün Malatya Sümerbank Fabrikası’ndan aldığı 3 metre bezin faturasını meclise sunduğunu hatırlayanlar , ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaklardır.

Bu duygularla, 2. Cumhurbaşkanımız,Partimizin unutulmaz  genel başkanı,  hemşehrimiz İsmet İnönü’yü bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum."

"SONSUZA DEĞİN YAŞATACAĞIZ.."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları da, açıklamasında şöyle dedi:

"Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah ve çalışma  arkadaşı, Lozan kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak var olması için hayatını adayan İsmet İnönü’yü ölümünün 41.yıldönümünde saygı ve hasretle anıyorum. 

İsmet İnönü, Cumhuriyetimizin ikinci Cumhurbaşkanı olarak görev  yapan, ülkemizi 2. Dünya Savaşı’ndan uzak tutarak bu dönemde cumhuriyet devrimlerimizi olgunlaştırmaya çalışmıştır. Fakat bugün hükümette bulunanlar, kendisinin yaptıklarını farklı aktarmaya çalışıp, tarihi farklı algılatma çabasına girmişlerdir. Ülkenin temellerini atan, köklü tarihimizin gelişmesi ve çağdaş bir ülke olmamız için yılmadan mücadele eden hemşehrimiz İnönü’nün ülkemiz için yaptıklarını hiçbir güç yok edemeyecektir. Unutulmasın ki, bugün hakkında gerçeklere dayanmayan, çarptırılmış çeşitli söylemlerde bulunanlar, bu söylemlerini, çok partili hayata,çok partili hayatı da  İsmet İnönü’ye borçludurlar.”

Ulusal Kurtuluş Savaşımıza önderlik ederek bize bu ülkeyi bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü’nün bizlere aktardığı ruhla cumhuriyetimizi sonsuza değin yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 41. yıldönümünde Hemşehrimiz  İnönü’yü saygı,özlem ve minnetle anıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız