SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esti, Gürledi, Suçladı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası'nda meydana gelen olaylardan sonra görevden alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, Edirne 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne öğretmen olarak, Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız ise Siirt Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne öğretmen olarak atandı. Öğretmen olarak tayin edilen eski İl Müdürü Yakup Güler, sert açıklamalarda bulundu.

Çocuk Yuvası'ndaki olaylardan dolayı görevden alınan ve Edirne Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne öğretmen olarak atanan Yakup Güler, vedalaşmak için geldiği Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın mensuplarını sorularını cevaplandırdı. Malatya Sosyal Hizmetler Eski İl Müdürü Yakup Güler, atama kararını Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki soruşturmayı yürüten müfettişlere ifade vermek üzere geldiğinde öğrendiğini söyledi.

Güler, "2 aydır açıktayız. Burada 18 aylık fiili il müdürlüğü döneminde çok iyi şeyler yaptığımız kanaatindeyiz. Biz burada yaklaşık 18 ayda 20 yılda yapılmayanları yaptık. Ama 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda da kötü vurulduk. Bir yol kazasıydı, bir iş kazasıydı, oldu. Herkes orda birtakım sonuçlar çıkartmaya çalıştı. O görüntülerin arkasına sığınarak bizi vurmaya kalkıştı. Kimisi idari yönden, kimisi yaşadığımız günlük hayatımızda üzerimizden siyasi sonuçlar çıkartmaya çalıştı. Ancak şunu çok açıklıkla söylüyorum ki, Yakup Güler 53 yıllık hayatında kimileri gibi, hiçbir zaman kağnı gölgesinde yürümemiştir. Hep kendi gölgesinde yürümüştür. Benim gölgem burada 18 ayda yaptıklarımdır" diye konuştu.

""BU GÖREVLERE BİRİLERİNİN ETEKLERİNE YAPIŞARAK GELMEDİM"
Kendisinin il müdürü olmasında referans olanlara da gönderme yapan Güler, "O görüntülere sığınarak, bize olan referansında pişmanlık duyanlara da şunu çok net olarak söylüyorum; Yakup Güler, burada 20 yılda yapılmayanları yapmıştır. Ama o çirkin görüntüler bizim dönemimize denk gelmiştir. Her ikisi ayrı ayrı değerlendirilmeliydi. İyi şeyler ve o görüntüler. Yakup Güler kimsenin pişman olacağı hiçbir şeyi yapmamıştır, kendisini de pişman edecek hiçbir işte bulunmamıştır" şeklinde konuştu.

Güler, isim vermediği bir milletvekiline de gönderme yapan, 1 Ekim 2005 tarihinde Huzurevi'ni ziyaret eden bir milletvekilinin kendisini talimatla çağırmaya çalıştığını söyleyerek, "Sayın milletvekili ve il başkanı Huzurevi'ne gelmişlerdi ve Yakup Güler'i de talimatla oraya getirmek istemişlerdir. Ben şimdiye kadar hiç kimsenin önünde eğilmedim, hiç kimsenin gölgesinde yürümedim. O gün de yürümedim ve gitmedim. Onu Kızılcahamam'da sayın bakana götürmüşler, görevden alınmamı talep etmişler. Bu onların kendi takdiridir. Yakup Güler bu görevlere birilerinin eteklerine yapışarak gelmemiştir, onunla da gitmez" diye konuştu.

Kendisinin denetimsizlikle suçlandığını belirten Güler, "Malatya'da benden önce 5 il müdürü görev yapmış. Malatya Çocuk Yuvası 1976 yılında kurulmuş. 1976 yılından 2005 yılına kadar toplam geçirdiği denetim, denetim defterindeki sayı 27'dir. Burada 8 denetimi ben 1.5 yılda yaptım. Bunu matematik bilen herkes kıyaslar. En çok kimin denetimde bulunduğu da görülür" dedi.

Güler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile ilgili tasarıda 14 il müdürü ile birlikte kendisinin de imzası bulunduğunu kaydederek "Orada imzası bulunan 14 il müdürüne sorsunlar. Bugün yasalaşmak üzere olan çalışma raporunda kimin imzası var, onu da yetkililerin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız