SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Et Dolandırıcısı' Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:44:46
'Et Dolandırıcısı' Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

 Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir kasabı dolandıran şahıs, polisin takibi sonucu Malatya'da yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Bozova ilçesinde kasap dükkanı bulunan A.Ç.’yi arayan bir şahıs Adıyaman’da 750 kişilik yemek yaptıracağını, bunun için 90 kilo et almak istediğini söyleyerek gönderdiği bir taksici ile bu malzemeyi aldırdı. İkinci kez kasabı arayan şahsın durumundan şüphelenen esnaf A.Ç. durumu polise bildirdi. Bunun üzerine polis kasaptan eti alan ve Adıyaman’a götüren taksi şoförü H.C. ’nin ifadesine başvurdu. Taksi şoförü A.Ç.’den teslim aldığı eti şüpheli şahsın yönlendirmesi neticesi Malatya-Adıyaman seferini yapan minibüs şoförü Z.D.’ye vererek Malatya'ya gönderdiğini söylemesi üzerine Adıyaman Asayiş Şube Müdürlüğü ile irtibata geçen Bozova Asayiş ekipleri Z.D.’ye ulaştı. Z.D. ise kendisini tanımadığı bir kişinin telefondan arayarak, Malatya'da taziyesi olduğunu ve Adıyaman’dan kendisine gönderilecek 90 kilo eti ulaştırmasını istediğiniz söyledi. Minibüs şoförü Z.D. taksiciden aldığı eti Malatya'ya götürdüğünü, Malatya girişinde bulunan Tedaş önünde tanımadığı ancak görse tanıyabileceği bir şahsa teslim ettiğini söylemesi üzerine bu defa Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ile irtibata geçen Bozova Asayiş ekipleri çalışmaları neticesinde olayın faillerinin kimliğini tespiti etti. Yapılan tespitte daha önce de bu tür birçok dolandırıcılık olayına karışmış olan H.A. ve E.K.’nin olduğu öğrenildi. Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan iki şüpheli şahıs da Bozova Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Şüphelilerden E.K. savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, H.A. ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız