SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Et Fiyatları Artmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TKEÜMB) Başkanı Bülent Tunç, et fiyatlarının artmayacağını belirterek, "Hükümetimizin bu konuyla ilgili yeni destek programı var" dedi. 
 
6. Tarım Fuarı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen TKEÜMB Başkanı Bülent Tunç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül'ü ziyaret etti. Aygül, bugün açılışı yapılacak fuara gösterdiği ilgiden dolayı Tunç'a teşekkür etti. Bülent Tunç ise, "Belediye başkanımız ve bizim ilimizde bulunan birlik başkanımızın daveti üzerine bugün Tarım Fuarı için Malatya'da bulunuyoruz. İl müdürümüzü de ziyaret ettik. Malatya ve bizim birliğimize yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür etmek için" dedi. 
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan TKEÜMB Başkanı Bülent Tunç, et ithalatıyla ilgili olarak, "Et ithalatı eski hızında değil. Hükümetin yapmış olduğu yerinde müdahalelerle şu an yavaş yavaş yerine oturdu. Ama hayvancılıkta bugün müdahale ettiğinde yarın hemen etkisini göremiyorsun. Bugün yapılan müdahale etkisini ancak 1 ya da 2 yıl sonra gösterebiliyor. Geçen seneden bugüne kadar yapılan destekler, yapmış olduğu müdahaleler tabii ki belirli eksiklikler yine var. Ama üretim açığını yavaş yavaş kapatmış bulunmaktayız. Üretim hızlı bir şekilde artıyor. İl müdürümüzde bize anlattı, sadece Malatya'da yüzde 25 oranında hayvancılıkta artış var. Bu da ülkemiz için memnun edici şeyler" diye konuştu. 
 
Et fiyatlarının artmayacağını söyleyen Tunç, üreticilerin zarar ettiğini de ifade etti. Tunç, "Hükümetimizin bu konuyla ilgili yeni destek programı var. Dün Et Balık Kurumu'nun yapmış olduğu bir ihale vardı. Biz Et ve Balık Kurumu'na bazı tekliflerde bulunduk. Ama bu ihaleyi daha önceden programlarına aldıkları için yaptılar. Bu ihale olmasaydı, üreticinin hayvanlarını değerlendirseydi bu konuda daha çok memnun olacaktık. Bu konudaki bizim taleplerimiz önce yerli üreticinin malının alınmasıdır. Eğer
ihtiyaç hasıl olursa dışarıdan ithalat tabii ki yapılabilir, biz buna karşı değiliz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız