SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Etekleri Tutuştu!'

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı, Yamaç ve Fırat Mahallerinde yapılmak üzere projelendirilen Kentsel Dönüşümle ilgili olarak mahalle sakinleri miting yaptılar. AKP il ve merkez ilçe başkanlıklarının bulunduğu,binanın yeraldığı Milli Egemenlik Caddesi Mimar Sinan kavşağında gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı. AKP’nin belediye başkanı Cemal Akın'ı değerlendirmeye yönelik temayül yoklamasını yaptığı sırada eylemde sık sık Belediye Başkanı Akın aleyhine istifa çağrısı yapıldı.

AKP’li milletvekilleri aleyhinde de sık sık sloganlar atan vatandaşlar 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceklerini söylediler. Kentsel dönüşüme karşı olanların kurduğu derneklerin birinin başkanı olan Mehmet Nuri Işık kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ama "halkın evini başına yıkarak, halkı kandırarak" yapılan kentsel dönüşüme karşı olduklarını söyledi.

Işık konuşmasında, “Defalarca miting yaptık, yürüyüş yaptık ama anlamadılar. Bunlara bu işin cevabını verelim. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz ama halkın evini başına yıkarak değil üç beş kuruşla halkı kandırmak değildir kentsel dönüşüm.” dedi.

Mehmet Nuri Işık ayrıca milletvekillerinin ve adayların kendilerine söz verdiklerini, ama bu sözlere inanmayacaklarını sözlerine ekledi.

"BU MİLLET KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İSTEMİYOR"
Beydağı ve Yamaç Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Serçe ise konuşmasında, “6 milletvekili seçimler nedeniyle etekleri tutuşmuş şekilde ve bizlere mağdur edilmeyeceksiniz diyorlar. Biz bunlara inanmıyoruz ve yalan söylediklerini biliyoruz. Bu millet kentsel dönüşümü istemiyor.” dedi.

ÇALIK'A SİTEM..
Nihat Serçe AKP Milletvekili Öznur Çalık’a da göndermelerde bulunarak "Senin yaptığını üvey abla kardeşine yapmaz" dedi. Serçe ayrıca, “Ben sizin ablanızım diyen vekil nerede şimdi? Ey! Abla söyler misin? Hangi abla kardeşini sokağa atar? Senin bu yaptığını üvey abla bile yapmaz. İşimizi, aşımızı aldınız ekmeğimizi böldünüz, ama namusumuz olan evimizi alamayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Serçe konuşmasında ayrıca milletvekillerinin ve belediye başkanının bedeli ne olursa olsun bu işten vazgeçmesini istedi ve ekledi, “29 Martta sizleri sandığa gömeceğiz.”

Yaklaşık 1 saat süren miting olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız